Av STIAN KARLSEN

Den første brikken heter Tomer Hemed er spiss og kommer på sesonglangt lån fra Brighton.

Hemed er fra Israel, 31 år gammel og har kommet bak i rekkene hos Brighton etter at de rykket opp til Premier League i 2017. På championship-nivå har han vist at han kan levere og scoret totalt 30 ligamål fordelt på de to sesongene han var med Brighton i championship før opprykket (2015-17). 

Han tilfører forhåpentligvis sårt tiltrengt offensiv slagkraftighet kombinert med en solid dose erfaring. 

I tillegg til Hemed ble enda en spiss til, Nahki Wells, presentert torsdag.  Wells, 28 år, har også vist i flere sesonger at championship er en liga han leverer i, men etter overgangen til Burnley og Premier League fra Huddersfield har det blitt lite spilletid. Wells er i likhet med Hemed på et sesonglangt lån.

Begge spillere er klare til helgens oppgjør mot Wigan på Loftus Road. La oss krysse fingrende for at dette gir spillergruppa en boost og få inn nytt blod og at disse to leverer varene fra første stund!   

Flere på vei? 
Ryktebørsen er ganske heit om dagen og vitner om at det jobbes hardt (kombinert med desperasjon over tabellsituasjonen?) for å få inn flere nye spillere. Offensivt er nok "jobben" ferdig, men høyest på ønskelisten til McClaren står det antageligvis midstopper med store bokstaver. Forsvarsmessig har det nemlig vært en aldri så liten krise hittil. 

Nærmest her ser det ut til at James Collins, Sebastien Bassong og Liam Lindsay kan være. Collins er klubbløs etter å ikke ha blitt tilbudt ny kontrakt i West Ham etter forrige sesong. 34 år gammel, masse rutine og erfaring. Kan være en solid løsning på kort sikt. Bassong har også en lang karriere bak seg og har rukket å bli 32 år. Franskmannen er også for tiden klubbløs og har vært det en god stund etter at han ble fristilt fra Norwich forrige sommer. Høres mer ut som en risikovurdering.

Disse to bryter langt på vei med prinsippene man har satt for å hente spillere de siste par årene. 

Liam Lindsay er mer likt hvordan QPR har hentet spillere i denne perioden. 22 år, midtstopper for Barnsley i League One. Lindsay er verdsatt til ca £4 mill., noe som fort kan vise seg å være en utfordring. 

Time will show! 

U R´sss