Av DAG HÅKON HELLEVIK

Bobby gjorde 2-1-målet som ga Brighton tre poeng mot Birmingham, og dermed gjenerobret de blå fra badebyen tabelltoppen etter noen ukers fravær.

Mange lo litt i skjegget da den skadeplagete 34-åringen i sommer returnerte fra W12 til kystbyen hvor han var stjerne mellom 2000 og 2003. Den gang skjøt han på egen hånd Brighton opp fra fjerde til andre liganivå med over 60 mål på to sesonger.

Nå var han 12 år eldre og lettere giktisk og klar for et comeback som stallfyll. Trodde vi. Men atter en gang har han havnet i et Brighton i en utrolig flyt. Klubben er ubeseiret etter 18 seriekamper, og Bobby har spilt i 13 av dem. I de seks første var han målløs, men på de syv siste har han scoret fire. Og alle målene har vært direkte poenggivende, for måkene fra kanalkysten har i samtlige 18 kamper oppnådd enten ettmål-seier eller uavgjort!

De to siste målene er kommet i de to siste serierundene. Det siste ble altså scoret mot Birmingham og bidro til å dytte Derby ned fra direkte opprykksplass. Så nå kan vi bare ane hvordan den gamle sangen fra Wembley får pelsen til å reise seg på de svidde skallebeina til smalahovedene der oppe i Midlands.

For tre uker siden hånet derbyfansen QPR-tilhengerne på Ipod Park ved å synge «Where´s your Bobby gone». Nå vet de hvor han er, han er på den tabelltoppen de ønsket at de var på selv.

Vi skulle gjerne vært der vi også, for all del, og vår dagsform har vært langt unna både Derby og Brighton denne høsten. Men - er det noen vi virkelig unner suksess så er den evigvarende veteranen fra vår store finaleopplevelse i 2014. Oh Bobby Zamora!