Av DAG HÅKON HELLEVIK

14. september reiste QPR for fjerde gang til Old Trafford med en bedre tabellplassering enn Manchester United. Samtidig har vi - for andre gang i inneværende årtusen - en spiller i stallen som er hentet fra en klubb i Sør Korea.

Noen visste, eller klarte å forske seg fram til, at vi har vært på besøk hos Manchester United tre ganger tidligere med bedre tabellplassering enn hjemmelaget som utgangspunkt. Andre har gjettet i vilden sky, og noen klarte til og med å gjette riktig. Detaljene omkring disse kampene vil dere finne i Superhoops nummer 114 som dere har i posten i disse dager. Vi kan imidlertid fortelle at det handler om sesongene 1973/74, 1986/87 og 1989/90.  To av fire ganger (nå også medregnet 2014/15) har vi beholdt tabellforspranget etter kampen, men bare en gang har vi klart å ta poeng.

Noen innsendere har påpekt at vi tre ganger har spilt på Old Trafford med nøyaktig likt utgangspunkt fordi det har handlet om sesongens første kamp, men det er altså ikke disse sesongene det handler om. En innsender påpeker forøvrig - med sans for de viktige detaljene i livet - at siden M kommer før Q i alfabetet vil vi aldri kunne ligge over ManUre på tabellen etter null spilte kamper.

De som har svart riktig, enten det nå har skyldtes flaks eller forskning, er Knut Aksnes, Lars Erling Næss, Eivind Vasstrand og Magne Buset.

Alle disse fire hadde også poeng i september. De står med andre ord med to lodd hver etter to oppgaver mens Gjermund Sægrov, Stig Andersson, Stian Karlsen, Tor Olav Dversnes, Bjørn I Hansen, Frode Rekve, og Per Thorstensen står med det ene poenget de scoret i august.

I oktober spinner vi på det faktum at vi har sørkoreanske Yun Suk-Young i stallen, en spiller mange har stor sans for til tross for at Harry har til gode (når dette skrives 5. oktober) å la ham slippe til i Premier League.

Yun kom til oss fra Jeannom Dragons - men han er ikke den første spilleren QPR har signert fra en koreansk klubb. Og dermed gir spørsmålet seg selv: Hvem var den forrige? Vi kan opplyse at vedkommende er en av fotballens virkelige «journeymen» - at han til tross for langt fremskreden alder fortsatt er aktiv i The Football League, og at han (dersom Wikipedia har orden i sine sysaker) nå er hos sin 14. klubb totalt.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til desember. Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-retrotrøye.

Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få premie. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen trekningen foretas.  Svarfristen for denne oppgaven er fredag 31. oktober. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) OKTOBERQUIZ i emnefeltet