Av DAG HÅKON HELLEVIK

Bannister ligger hårfint foran Don Givens på denne spesielle lista. Don Givens klarte faktisk 101 mål totalt for klubben vår, den foreløpig siste til å nå tresifret.  Av disse var 77 ligamål, men av disse igjen kom 23 i andre divisjon i 1972/73. Dermed ble det 54 toppseriemål på ham i perioden 1973 til 78.

Stan  Bowles klarte nesten ett hundre - han stanset på 96. Stan scoret imidlertid «bare» 51 ligamål i toppserien. 19 kom i andre divsjon, og resten i ymse cuper.

De som visste dette var Bjørn Soleng, Lars Erling Næss, Frank Baklid, Knut Aksnes, Frode Rekve, Ståle Sunde, Tore Karlsen, Marius Troldmyr, Erik Hoelli.

Alle disse ni klarte også forrige oppgaven og står derfor med to lodd så langt.  På plassen bak finner vi Eivind Vasstrand, Knut Hauglum, Magne Buset, Steinar Engebretsen, Daniel Johnsen og Gjermund Sægrov, som alle bommet denne gangen.

I 2015/16 blir det store 1975/76-laget minnet ved en rekke anledninger, og det ønsker også quizredaksjonen å gjøre. QPR brukte bare 18 spillere det året, et kjennetegn på et godt lag er jo blant annet stabilitet i rekkene. Av disse 18 er det mange som har et stort navn også i andre klubber, Phil Parkes er jo legendarsk også i West Ham, Frank McLintock er blant de største i Arsenals historie og alle Chelsea-fans som i det hele tatt hadde hørt om klubben før Abramovits kjøpte den (ikke så mange, men det finnes noen) kjenner David Webb.

Derfor stiller vi denne gang med en oppgave som omfatter disse spillernes karriere også utenfor QPR. Spørsmålet lyder: Hvem blant de utespillerne som fikk én eller flere ligakamper for QPR i sesongen 1975/76 har flest ligakamper totalt for klubber i de fire øverste divisjonene i det engelske ligasystemet?

Når vi presiserer utespillere er det for å gjøre oppgaven litt vanskeligere. Ingen slår nemlig Phil Parkes, som fikk 743 ligakamper for Walsall, QPR, West Ham og Ipswich fra 1968 til 1991. Keepere lever jo gjerne litt lengre enn utespillere i dette gamet, for som mange vil vite er det Peter Shilton med 1005 som topper den totale lista.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til jul.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen 20. desember.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 8. november. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch 

Skriv (og det er veldig viktig) OKTOBERQUIZ i emnefeltet