Av STEINAR SÆTHER

To kamper på rad nå uten å slippe inn mål. Ikke de to største og beste lagene i championship, onsdagsuglene og Dons, men det gjør godt i et brustent ranger-hjerte uansett. Og jeg trur nok at det gjør like godt i hjertene til forsvarsfireren også. Om Dons-kampen vil jeg påstå at vi var heldige med at manager Robinson insisterer på å spille ball hele banen opp fra eget forsvar og til avslutningsposisjon. Dette visste kampanalytikerne våre og Ramsey la opp til at vi skulle stresse forsvarer og målvakt sånn at Dons aldri fikk spillet i gang. Det blei en behagelig kveld for forsvaret vårt da. Men hva om Robinson hadde lagt opp til en overraskelse?

Lenge sida vi har vært opp mot biene fra Brentford nå, vi må tilbake til februar 2004. Det var i de dager hvor pappa`n til Darnell Furlong var aktiv, og Paul skåra endog for oss i den kampen. Nå er Paul med i teamet bak Ramsey mens Darnell er på utlån "for å bygge opp muskelmassen". 

Biene kommer labbende til sin egen stadion Griffin Park med 3 seiere på rad, og er altså på vei oppover tabellen etter en medioker start. Lee Carsley sitt mannskap er nå oppe midt på, der vi var for 2 serierunder sida, nummer 12. Disse 3 på rad er kommet mot Charlton 3-0 og Wolves 2-0 borte, og Rotherham 2-1 hjemme. De 3 foregående endte med 3 tap for Geitebukkene 0-2 borte og Birmingham 0-2 og onsdagsuglene 1-2 hjemme. Ser vi på resultatene hele høsten er det noe som slår en mer enn noe annet; at foruten i første serierunde (2-2 hjemme mot Ipswich) har biene surra det til (tapt) mot alle lag som er forventa å kjempe i toppen mens de ikke har tapt mot lag fra midten og nedover. Tabelltallene er generelt 5-2-6 og 19-20. På Griffin Park sier tallene labre 2-1-3 og 8-11.

Biene skårer nesten ikke mot gode lag men de er skåringssjuke mot de andre. Hvem skårer målene? Kantspiller Alan Judge er skarpest med 10 målpoeng, 6 mål og 4 målgivende. Spissene Vibe (4), Djuricin (3) og Hoffmann (2) er de andre viktige bidragyterne på dette området. Tilbake på midten bidrar  McCormack og unge Swift mye fra sine posisjoner, den første som spiller til høyre sentralt mens unggutten, når han er skadefri, er kantspiller nummer to. I forsvarsrekka er Tarkowski esset. Button står alle kampene i biemålet.

Ingen skader å melde om for Carsley fordi Swift ventes klar fredag morgen. Ramsey gjør det lurt å vente med Austin fra start, ingen grunn til å stresse med tanke på JET sin gode form. At Austin kan komme inn som et suplement seinere i kampen vil være mer riktig etter mitt syn.  

Litt statistikk å knaske på til frokost en fredags morgen: Biene spiller altså lite U, seier eller tap er den delvise fasiten. Om vi ikke bæsjer i buksa den første halvdelen av første omgang - slipper inn mer enn ett mål, skal vi normalt ikke tape denne kampen. Vi er det laget som oftest avgjør kampene den siste halvtimen av kampene. Samtidig er begge eksperter på å hente inn andre sine ledelser, vi deler førsteplassen i championship der! V idere er tallene de siste 7 kampene oss i mellom er 3-4-0 fordel oss. Et av spørsmålene rundt kampen er om vi klarer 3 kamper uten baklengs for første gang sida desember 2013.

Et annet spørsmål er hvilket lag vi vil framstå som i kveld. Et lag under midten eller et lag høyt på tabellen? Det avgjør hvor gode biene tillates å være. Enten seier 2-0 til oss eller tap det samme. Om biene stresser oss fra start, står vi i mot da?