Av STEINAR SÆTHER

Kanskje var det like greit at vi fikk en på tygga? For første gang denne sesongen kan vi ikke sies å ha vært best verken foran eget eller motstanderens mål. Vi har fått noen advarsler før, om at vi lever farlig i en resultatverden. Vi kunne f.eks ligget under med både ett og to mål for både Hull, og Coventry - uten å bli straffa. Ingen mål innslupne i disse kampene, derimot klarte vi 5-0 og seks poeng. Vi lå under for både Middlesbrough, Barnsley og Reading. Likevel spilte vi oss fram til fem poeng også her. 

På Vitality Stadium var det slutt på dyktighet og flaks. Nå må det også sies at vi faktisk kunne tatt med både ett og tre poeng hjemover derfra. Denne gang var det en personlig feil av Dickie og i den andre enden, en særdeles opplagt målvakt som hindret oss. Jeg tror likevel vi hadde godt av et tap nå - for å lære!

Selv om det ikke gikk veien for avslutterne våre på slutten av kampen fikk vi i hvert fall bekrefta at mange på laget kan skåre mål. Vårt ene mål ble skåret av den tiende spilleren allerede, McCallum. Det lover veldig godt i opprykkskampen!

Det er lett å glemme dagens motstander Bristol City. De har plassert seg som nummer tolv med 2-3-2 og 8-8. Tallene viser fasiten så langt; de verken taper eller vinner mye. Har selv sett dem i to kamper, og finner rødstrupene direkte kjedelige. Men dagens OBS! settes bak Weimann og Martin. Disse har skåret henholdsvis fire og to mål. Eks`n vår, Wells, har fire innhopp. Like greit at vi ikke fikk beholde ham for et par sesonger siden - på tross av at han var ålreit for oss. Vi bør videre holde et ekstra øye på Dasilva som, når han glimter til, gjør livet surt for mange.

Manager er Nigel Pearson. Jeg har mine store tvil om han klarer å heve dette laget over midten når mai måned kommer. For mange lag har et bedre mannskap enn han. Men som alltid, gi noen en finger i Championship og de tar hele hånda! Og, forresten, det skåres nesten alltid mål disse lagene imellom. Ingenting tyder på 0-0 denne gangen heller.

Om skader og annet kan jeg på morgenen si at Warburton er fornøyd med situasjonen. Field og Wallace er fortsatt et stykke unna, mens Amos skal være klar i midtuka som kommer. Da gjester Everton oss i ligacupen. Austin og Odubajo er klare igjen. Ryktene sier ellers at Gray starter. Hva Pearson eventuelt har å stri med klarer jeg ikke å lese meg fram til nå i morgentimene. Kanskje alt er greit?

Tapet i midtuka bør få oss opp på tærne igjen. Om Gray starter antar jeg at han spiller sammen med enten Dykes (min foretrukne) eller Austin, ikke begge. Willock er virkelig en klassespiller på dette nivået, og starter garantert. Med dette fyrverkeriet framover på banen, og stor hjelp fra midtbane og forsvar, skal ikke dette gå gæ`ærnt. 2-1 eller, enda bedre,​ 2-0 bør være oppnåelig.

Altså: Om vi er på tærne fra start...