Av STEINAR SÆTHER

Og festen fortsetter! Det ble like tøft som forventet, og vi red stormen av - det står det vitterlig respekt av! To perfekte hjørnespark fra vår egen Stefan som på forbilledlig vis blir blåst i nettet av d`herrer Field og Balogun. Ikke et "dårlig" mål av Latics heller, presist som det er. 

En ting som er slående for tida - foruten Luton - er at Dieng har såpass lite å gjøre i kampene. Det igjen indikerer at vårt defensive spill er på topp. Våre karer i forsvarsrekka har både hode og hjerte, det siste utenpå skjorta. Derfor kan vi ta med oss 3 poeng så ofte, om enn kun med ett måls overvekt. Tallene 9-3-4 og 25-17 på de 16 første kampene er talende for kapasiteten vår, i en høst hvor vi kun i korte perioder har fått benyttet Willocks tjenester.

Birmingham City er nede på en 15. plass med sine tall 5-5-6 og 15-16. Vår tidligere avholdte trener John Eustace er manager for de blå - the Blues. Han ser ut til å ha skapt en mer strukturert gruppe spillere enn forgjengeren, samtidig som han mangler spillere som kan skåre mål. Han har flere (eldre) kjente navn i spillergruppa som jeg mener er over toppen, som altså ikke utmerker seg.


Hjemme på St. Andrew`s har de ikke vært stødige. 2-3-2 er fasiten. Like fullt slo de Bristol City hele 3-0 den 8. oktober, forrige lørdag gjorde de en ny god hjemmekamp da kruttsterke Burnley til 1-1. Kan se ut som hjemmeformen er i progresjon. Borte i Blackburn lørdag tapte de 1-2. Men de vant andre omgang.

Eustace satser på rutinerte Ruddy i mål, som fortsatt er temmelig røddig. Forsvaret ledes av franskmannen Colin, amerikanske Trusty og en av forrige sesongs skuffelse hos oss, Deon Sanderson. Kan se ut som Eustace får mer ut av han her enn Warburton gjorde i QPR. Veteranene Friend og Dean er nesten helt ute. 

Midtbanen er det Bacuna og James som styrer. I denne lagdelen går gjennomsnittsalderen radikalt ned. James er kun 18 og spiller nest mest etter Bacuna på 25. Alderen på midtbanen som har spilletid er i snitt 20,43. Hele 14 spillere har spilletid, noe jeg tenker må være et minus. Et stort talent på midten er 17-årige Jobe Bellingham. Han er som de opplyste av dere vet broren til Jude i Borussia Dortmund. Jobe har fått spilletid i 7 kamper til nå - i en av verdens tøffeste serier.

Blant spissene er det Scott Hogan som bidrar i målprotokollen. Han har skåret 5 ganger. Troy Deeney og Lukas Jutkiewisz er lite å skryte av om dagen, selv om sistnevnte spiller en god del. Han har ett eneste mål, Deeney ingen.

Når Sam Field og Leon Balogun blåste inn sine mål lørdag, var dette henholdsvis spiller nummer 11 og 12. Hvem glemmer Seny Dieng sitt mål...? Dunne, Paal, Laird og Balogun i forsvaret, på midten Johansen, Field, Chair, Adomah, og framme Dykes, Roberts og Willock. Kan godt være at vi ikke får toppskåreren denne sesongen (heller), det betyr mindre. Derimot er det viktig at så mange som mulig skårer. Forrige sesong startet på samme vis med at mange forskjellige spillere skåret. Når vi la inn årene i januar skåret de færreste. Unngår vi samme "driftsstans" utover sesongen vil flere fra de ulike lagdelene skåre. Hele forsvarsrekka er framme i angrep, enten via faste situasjoner eller som vingbacker - og de har evnen til å avslutte. Til sammenligning har Blues 8 på lista.

Ingen skadenytt fra hjemmelaget torsdag kveld, det vil da si at fire mann er ute - og George Friend kan hende returnerer. Vi mangler kanskje både Willock og Roberts. 
Burnley seiret hjemme mot Norwich tirsdag og leder med to poeng på oss. Clarets har riktig nok èn kamp mer spilt nå. Så hvis vi skal holde følge med favoritten (min) må vi ha tre poeng i morgen kveld. Da må vi likevel huske uavgjort`n samme sted for Birmingham. Jeg tror mest på 1-1 fredag kveld. Om et lag skårer det ekstra målet tror jeg det blir oss.