Lørdag 22. August 2020

3-0 over AFC Wimbledon, et lag unnslapp nedrykk fra League One med 0,06 poengs margin (!) var ikke mer enn vi forventet. Målene kom fra to av dem som må score også «på ordentlig» hvis vi skal få en god sesong, «veteranen» Ilias Chair og nyinnkjøpte Lyndon Dykes. Chairs mål var et langskudd som keeper burde hatt grei kontroll på, mens Dykes scoring var en enkel dytt fra tre meter som en annen nykommer, George Thomas, skal ha æren for. Det var Thomas som kom seg ned til linja og fikk lagt inn! 

Et innlegg fra siden var også utslagsgivende da vi fikk det tredje. Denne gang ble grovjobben gjort av nylig hjemvendte Paul Smyth. Hans gode løp resulterte i et innlegg fra Todd Kane som riktignok ikke traff mål, ballen endte i stedet på skotuppen til Wimbledons Paul Osew som dermed ble kreditert et selvmål.

QPR dominerte som de skulle, og gjestene fra divisjonen under var i liten grad en trussel i vår 16-meter. Gjestene hadde imidlertid en utligning som ble annullert, og omtalte George Thomas hadde en redning på strek senere, så vi fikk demonstrert at vi fortsatt ikke er verdensmestre i eget straffefelt.

LAg.jpg

HT.jpg

Som alltid i en slik kamp er derfor lagoppstillingen mer interessant enn kampresultatet. Ebere Eze manglet, han er forhåpentligvis på vei ut. Det er ikke like opplagt at Ryan Manning og BOS Samuel forsvinner, og begge spilte kampen. BOS brente en sjanse i det som ville vært sesongens blemme hvis dette hadde vært en tellende kamp. Han sto alene med keeper i nesten fem minutter etter å ha fått en ferdigscoret pasning fra lagkamerat Dykes, men han klarte likevel å fomle ballen vekk.  Helt på tampen hadde forøvrig Marko Ramkilde en duell med Wimbledons keeper helt ute på 20 meter, men også dansken mislyktes i å sette ballen inn. Vi hadde sjanser til å score betydelig flere, og at det stoppet på tre var manager Mark Warburtons største frustrasjon etter kampslutt.

Heller ikke Toni Leistner var å se. Tyskeren er tilbake i London etter at overgangen til Køln ble avlyst, men både klubb og spiller ønsker å avslutte samarbeidet i løpet av sommervinduet. Ellers er det verd å merke seg hvem som sto i mål. Sveitsiske Timo Seny Dieng var den eneste som spilte hele kampen. Det var et bevisst valg fra manager Warburton, for verken Joe Lumley eller Liam Kelly var skadd eller indisponerte. Rangers disponerer nå tre målvakter som er nokså jevne i både alder, kompetanse og erfaring.

I tillegg til Dieng og de to nykommerne Dykes og Thomas var det kun en av dagens 20 QPR-spillere som ikke har obligatoriske A-kamper for klubben. Det var den 21 år gamle angriperen Odysseus Alfa, som spilte den siste halve timen. I hans sted hadde vi forventet å se Aramide Oteh, men heller ikke han var å se denne gangen. Mange av de yngre vil få mye å gjøre i sesongen som kommer, programmet vil bli mye mer kompakt enn hva vi er vant til, skadene og slitasjen vil nødvendigvis komme og bredden i stallen vil bli livsviktig!

QPR – Wimbledon 3-0 (2-0)
Mål: 
Chair, Dykes, selvmål.

QPR
Timo Seny Dieng (0 til 90 min), Ossie Kakay (0-45), Conor Masterson (0-60), Yoann Barbet (0-60), Ryan Manning (0-60), Geoff Cameron (0-45), Faysal Bettache (0-45 og 60-90), George Thomas (0-45), Ilias Chair (0-60), Lyndon Dykes (0-60), Bright Osayi-Samuel (0-45), Todd Kane (45-90), Dom Ball (45-90), Luke Amos (45-90), Paul Smyth  (45-90), Ola Shodipo (45-90), Marko Ramkilde (60-90), Joe Gubbins (60-90),  Niko Hamalainen (60-90), Ody Alfa (60-90).