Av DAG HÅKON HELLEVIK

For å gjøre unna det mest opplagte først: Dommeren var ei ku! Etter 20 sekunder blir George Thomas felt av Burnley- keeper Arijanet Muric, som tok beina på angriperen uten å være i nærheten av ballen. Resultat: Utspill fra mål. Etter knappe 20 minutter blir Jack Cork ikke felt av Andre Dozzell, fyren hopper over et taklingsforsøk, går i bakken, og får et frispark som Johan Gudmundsson setter nydelig i nettet. Det sto 0-1, det skulle stått 1-0. Uff.

Resten av kampen er en annen historie, og etter 90 minutter var en tremåls borteseier helt fair. Vi ble utspilt av et bedre og ikke minst mye mer effektivt lag! På overtid i første setter Ian Maatsen en retur fra Dieng elegant i mål på volley (en meget god redning, bytheway) og 20 minutter før slutt er Nathan Tella like dødelig da han på første berøring setter ballen i mål fra skarp vinkel etter et ubehjelpelig tilbakespill fra Jimmy Dunne. Dunnes kvarthjerta forsøk på å slå ballen inn til keeper med brystkassa summerte opp hele QPRs ettermiddag. Vi var enkelt og greit ikke i nærheten!

Hadde Willock vært like effektiv da han skjøt upresset på Ethan Lairds innlegg fra venstre midtveis i første ville vi hatt 1-1, men så effektiv var han ikke. Hadde Field klart å sette ballen 50 cm til den ene eller den andre siden av keeper...hvis Lyndon Dykes hadde klart å hoppe noen centimeter høyere når han strakk seg etter det ene unnlegget han fikk...hvis vi hadde bommet på noen færre enkle pasninger. Dersomatte og hvisifall. Hadde Dunnes fremspill vært til egen angriper og ikke motstanderens ville han vært genial, men spesielt genial var virkelig ikke denne dagen.

B-lagstrener Paul Hall står nå i QPRs protokoller som manager i en kamp, og med null poeng som resultat. Han overrasket med å ta George Thomas ut på laget som erstatter for VM-turist Chair, og han overrasket med å ta Willock av banen ved pause. Det første kunne blitt en suksess dersom dommeren ikke hadde vært ei ku, det andre spilte i bunn og grunn ingen rolle. De to ble byttet ut for henholdsvis Ola Shodipo og Albert Adomah med det resultatet at QPR var litt mer med på notene i andre omgang. Bedre noter hjalp likevel ikke all den stund motstanderne var så mye bedre til å spille. Vi kan bare konstatere at alle de tre poengene gikk fløyten for full musikk!

Herværende referent skulle helst ha sett at denne kampen hadde vært del av VM-turneringen i Qatar, for da hadde han hatt en unnskyldning for ikke å se på. Uff.

QPR – Burnley 0-3 (0-2)