Av STEINAR SÆTHER

Ei tidlig skåring og julestjernehåpet blei tent, to skåringer motsatt vei og årets andre hjemmetap var et faktum. En underholdende kamp som vi nok totalt sett var det nest beste laget i. En av dem som ser ut til å bli championships store profiler denne sesongen, Adomah, presenterte seg igjen, og det klarte vi ikke å stå i mot, dessverre. Og fugleflokken fra Norge måtte trøste seg med en pint for å holde humøret sånn noenlunde på plass...?

I kveld har bussen vår nådd fram til geitebukkenes hovedstad, Derby. Vi skal stange om poengene i flomlyset mot en flokk som starta sesongen langt dårligere enn oss, men som utover høsten har fått rævva i gir. Mens vi sliter nede på 15. plass har Rams kommet seg opp til en 8. plass med kort avstand til sluttspillssona. Kun 3 plussmål i favør Middlesbrough skiller.

Tabelltallene forteller følgende: Hjemme har de spilt 4-1-2 og 13-7, som er høyst levelig. Vi har omtrent tilsvarende med 5-2-2 og 13-9, Deres 3-4-2 og 11-13 borte fra egen beitemark er mer å skryte av enn våre miserable tall 0-4-4 og 7-15.

Gary Rowett og flokken fikk seg en nesestyver når de andre i blåhvite (nesten-)hoops kom for tre poeng i serieomgangen før landslagspausa. 2-4, og det fortjent, endte den ståa. Det andre tapet hjemme skjedde allerede i andre serierunde og var mot nåværende ligaleder Wolves. To jafs og borte blei ulvene! 1-1 mot svake Birmingham er altså det eneste av  uavgjortsorten. Lagene de har slått er uglene, skogvokterne, prestene og tigrene fra Hull, de siste hele 5-0. 

Flokkdyrene består bl.a av Carson i mål - han står alle kampene. Forsvaret ser ofte sånn ut: Davies, Keogh, Wisdom og Forsyth. Men også Baird og Olsson får litt spilletid. Midtbanen inneholder alltid Huddlestone og Johnson, samt Lawrence og Weimann med noe mindre spilletid. Russell veksler litt mellom midtbane og angrep. I front stanger særlig Vydra hardt. Med sine 7 mål er han toppskårer. Men også Nugent og Winnall er verdt å holde øye med når de spiller med sine 4 mål hver - som er det samme som våre fire beste menn fremst har!

Rowett har garantert 4 geitebukker ute i kveld, de har dog ikke spilt denne sesongen. Men også viktige Johnson er høyst tvilsom. Holloway kan i verste fall bli uten trioen Cousins, Lynch og Luongo i kveld, som kommer i tillegg til de langtidsskadede. Trioen blir sjekka seinere i dag.

Foruten Wembley har geitebukkene et bra grep på oss. Tre seiere med 1-0 på rad hjemme, vi vant sist i 2009, da 4-2 etter å ha vært under 0-2! Heitebukkene er forøvrig det laget i divisjonen som får tildelt flest straffer, så langt er tallet 4. Vi er ikke helt der... 

Det bekymrer meg litt at kun Freeman er en oppsetter av rang. Han har 6 målgivende til nå i høst og er nr. 2 på lista. Det bekymrer mer at våre 4 beste menn fremst bommer så ofte på mål. 16 mål totalt og altså 4 per mann er sånn passe bra, og ingen er åpenbare førstevalg. Poenget er at avslutningene ikke treffer mål ofte nok, som jo er en forutsetning for å skåre, men "wide" eller "just wide" som det står på live-oppdateringene.

Oss og bortekamper... Ser ingen lysning i skogen i kveld heller. Kort og brutalt 2-1 til geitebukkene 😞