Av DAG HÅKON HELLEVIK

Eller kanskje skal de det ikke. Seny spilte begge Senegals to første gruppekamper, mot Zimbabwe og Guinea, men da Edouard Mendy var ute av koronakarantene var det han som sto i mål i den tredje kampen. Ingen av dem slapp inn mål, og Senegal vant gruppa si med 5 poeng og 1-0 (!) i målprotokollen! Tirsdag starter cuprundene med kamp mot Kapp Verde, men Chelsea-keeper Mendy er det klare førstevalget så lenge han holder seg frisk.

Ilias Chairs Marokko skal samme dag ut mot Malawi, men heller ikke Ilias er selvskrevet til å komme på banen. Også Marokko vant gruppa, med 7 poeng og 5-2 i scoringer, men vår magiske venn har fått begrenset spilletid. Han spilte ingen av de to første gruppekampene, og ble byttet ut i minutt 31 da han fikk starte den tredje, mot Gabon. Vi skvatt da vi så det, tidlige bytter betyr nesten alltid skade, men rapportene insisterte på at byttet var taktisk. Gabon ledet 1-0 da Ilias ble tatt ut, og kampen endte 2-2.

Av våre tre er det Ossie Kakay som har fått mest spilletid. Han fikk alle de 270 minuttene for Sierra Leone mot først Algerie, så Elfenbenskysten og til slutt Ekvatorial Guinea. Ved siden av seg i forsvarsrekka i alle disse minuttene hadde han sin gamle lagkamerat fra W12, Steven Caulker. To uavgjorte i de to første kampene lovet bra, ikke minst mot regjerende afrikamester Algerie, men etter tap i siste kamp havnet begge på flyet hjem! Med bare to poeng ble Sierra Leone en av de to gruppetreerne (av 6) som røyk ut, men mer overraskende var det at de tok Algerie med seg i fallet! Regjerende mester ble gruppejumbo!

Tapende finalist i 2019 var for øvrig Senegal. De har foreløpig scoret bare ett mål som sagt, en straffe fra Sadio Mane, men det kan jo hender laget hever seg utover turneringen. I AFCON spilles det bronsefinale i tillegg til finale, så hvis Senegal går til semifinale blir det kjapt midten av februar før vi ser Seny igjen. Et tips er et comeback i bortekampen i Barnsley 12 februar, noe som i så fall betyr ytterligere fire kamper med erstatteren David Marshall.