I følge the Mirror skal vi signere den svært lovende vingen Oussuma Assaidi innen kvelden er omme. Mange av dere er sikkert helt forvirret over hva denne mannen kan, ettersom han kun har noen kamper i Liverpooldrakta å skilte med (og de var ikke svært vellykkede). Jeg tok derfor kontakt min gode venn og Liverpoolsupporter Peder Kristoffer Bakke Strøm og han beskrev Assaidi slik:

Når Oussama Assaidi signerte for Liverpool sommeren 2012 overrasket det de fleste. Spilleren var ukjent for mesteparten av innbyggerne på de britiske øyer og her i Norge. For magre £2.4m kom den marokkanske vingen fra Heerenveen i Nederland, en overgang som gikk under radaren til så å si alle avisene i England. Etter å ha googlet navnet og sett på noen Youtube-videoer hadde folk derimot dannet seg et lite inntrykk av marokkaneren.

Ved første øyekast kan han se ut som en som en helt tilfeldig fyr på gaten, han virker ikke som noen fotballspiller utseendemessig. Gir du han en ball blir derimot inntrykket endret. Den slanke kantspilleren besitter overraskende god teknikk, og er veldig god på å dra av sidebacker. Det vet han også selv, og det kanskje for godt. Assaidi har nemlig en tendens til å ville dra av backen så mange ganger som fysisk mulig før han legger inn. Og da er all bevegelse i boksen stanset opp, og innlegget fører til ingenting.

Assaidi er, til tross for de opplagte ferdighetene han besitter, også ganske så forutsigbar. Han er veldig glad i legge inn, og det er rimelig sikkert hver gang han får ballen at han enten surrer seg til å legge inn, eller sender en støttepasning. Han utnytter sjansene til å dra innover for å skyte alt for sjeldent, for at han kunne han klart i drible seg frem til en skuddmulighet i ny og ne er det ingen som helst tvil om.

I Premier League fikk man se veldig lite av Assaidi. Fire ganske så mislykkede innhopp mot henholdsvis Norwich, Stoke, Tottenham og West Ham var alt han fikk i ligaen i 12/13. På de 75 minuttene han fikk i ligaen skapte han 0 sjanser for medspillere, scoret 0 mål og hadde en pasningssikkerhet på 86%.

De tallene skal man derimot ikke legge alt for mye i. Statistikken viser også at han kun utfordret motspillere 2 ganger i ligaen, og lyktes med 1 av de 2. Han vant ett frispark, og skapte også ett i mot. Skal man tro Squawka var Assaidi den dårligste spilleren til Liverpool i Premier League, med en performance score på -6.

Utenom Premier League spilte Assaidi 8 kamper, 6 i Europaligaen og 2 i Capitol One Cup. I Capitol One Cup-kampen mot West Bromwich fikk Assaidi sin første, og så langt eneste assist for Liverpool, på et mål scoret av Nuri Sahin. I Europaligaen var det én kamp han var spesielt synlig, og det var mot Anzhi Makhachkala.

I pre-season har han levert ganske greit. Han hadde sjansen til å score mot Indonesia, men han serverte heller Sterling slik at han kunne score på et åpent mål. Han fikk også en assist mot Vålerenga.

Det store spørsmålet QPR-fansen sikkert lurer på er nok om han kan lykkes for dem i Championship. Vel, hvem vet? Det lille han fikk vist i Premier League er langt fra nok til å bedømme, mens han var tidvis veldig bra i cupene. Han virker å ha noen kamper der han dribler alt og alle bare fordi han vil det, mens andre ganger virker han helt borte.

Han viste derimot i Nederland at han kan score mål og servere andre, så det kan hende at han blomstrer på et litt lavere nivå. I Championship blir muligens ikke den manglende evnen hans til å ta riktig avgjørelse bli like avslørt, og han kan levere bedre. En ting som kan være et problem i Championship for han er fysikken. Assaidi er for å si det mildt, veldig veik. Han blir dyttet av ballen alt for lett, noe som er veldig synlig når han møter backer som kan matche akselerasjonen og hurtigheten hans.

Forvent heller ikke en arbeidshest i Mackie-klassen av han. Han er ikke like lat som godeste Taarabt, men han er nok ikke den som er mest glad i å ta returløp. Manglende vilje til å ta returløp er også en av de mest opplagte grunnene til at Downing, Sterling og selv Ibe nå er foran han i rekken i Liverpool. Alle de tre viser vilje til å løpe hjemover, og er langt mer disiplinerte enn Assaidi på det området.

Om han passer inn i systemet til Redknapp er en annen ting. Det er fair å anta at Redknapp vil gå for en 4-4-1-1/4-2-3-1, og da er det naturlig at Assaidi går inn på venstre kant. Jeg tror personlig at han har mer inne enn Junior Hoilett, som kanskje tar motsatt kant.

Hvis jeg skal spå mål og assists for den kommende sesong for Assaidi (hvis han går på lån til QPR).... vel, jeg tipper at han scorer litt under 10 mål, kanskje 7-8 mål og får rundt 5 assists.

U'rrs!