Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det eneste av betydning som skjedde ved utløpet av årets sommervindu var at Ilias Chair ikke ble solgt. Ikke en gang de mest spekulative klipp-og-lim-sidene på nett hadde da hatt noen rykter om inngående spillere på flere dager, så vi var åpenbart ikke i nærheten av noen Peter Odemwingi-øyeblikk denne gangen.

Odemwingi, for de som måtte ha glemt, var WBA-spilleren som tilbrakte de siste timene av januar 2013 i bilen sin utenfor portene på Loftus Road, hellig overbevist om at QPR var i ferd med å gjøre en avtale om å signere ham. Chair skal ha vært aktuell for både Leicester og Leeds i sommer, men vi har ikke sett rykter om noen sene bilturer hvor han håpet på en overgang den siste kvelden.

Så kanskje snakket Gareth Ainsworth sant da manageren vår på tampen av august ga uttrykk for at han var fornøyd med den stallen han allerede hadde. Den inkluderer tre garvede PL-veteraner som ser ut til å ha hatt en meget god innflytelse på laget, nemlig Asmir Begovic, Steve Cook og Jack Colback. Vi har tidligere utpekt Colback til den viktigste av dem, og hans to scoringer i de to siste kampene før landslagspausen kan tyde på at det er en påstand som har noe for seg. Alle tre har imidlertid vært svært viktige bidragsytere til de poengene vi har kapret så langt.

Vi merker oss at samtlige nye spillere denne sommeren – med unntak av en - kommer som frie agenter. Den eneste vi angivelig har betalt overgangspenger for er Taylor Richards, en følge av en avtale som ble gjort da vi tok ham på lån fra Brighton sist sommer. Hvor mye vites ikke, men vi antar at summen ikke er stor.

To spillere har gitt inntekter i kassen denne sommeren, men verken Rob Dickie eller Seny Dieng ga så store penger som fansen håpet og klubben trenger. At vi fortsatt har både Ilias Chair, Sam Field og Chris Willock i stallen er positivt dersom Ainsworth klarer å få dem til å prestere på godt, gammelt nivå. Sjansen er imidlertid til stede for at de alle da kan forsvinne gratis om et år når kontraktene deres går ut. På pluss-siden må vi også notere at Gareth ser ut til å ha funnet en helt ny mann i form av utskjelte Andre Dozell, en spiller som gjennom sine første år hos oss har vært en gedigen skuffelse.

Når dette skrives er det likevel ikke umulig at vi kan få ytterligere tilvekster. Chris Martin er fortsatt klubbløs, og har vært det så lenge at han kan signeres også etter at vinduet stengte 1. september. På samme måte er det også mulig for Luke Amos, Stefan Johansen og Ola Shodipo å finne nye arbeidsgivere, tre tidligere QPR-spillere som ikke sto oppført med nye klubber siste gang vi så etter.

SOMMERENS OVERGANGER:

INN:

Paul Smyth (25 år) gratis, siste klubb Leyton Orient
Steve Cook (32) gratis, siste klubb Notts Forest
Jack Colback (33) gratis, siste klubb Notts Forest
Asmir Begovic (36) gratis, siste klubb Everton
Morgan Fox (29) gratis, siste klubb Stoke
Ziyad Larkeche (20) gratis, siste klubb Fulham
Taylor Richards (22) fra Brighton som forlengelse av lån

UT

Rob Dickie, til Bristol City for 1 mill GBP
Seny Dieng til Middlesboro for 2 mill GBP
Conor Masterson, gratis, nå Gillingham
Niko Hamalainen, gratis, nå HKJ Helsinki
Leon Balogun, gratis, nå Glasgow Rangers
Luke Amos, gratis, foreløpig klubbløs
Stefan Johansen, gratis, foreløpig klubbløs
Olamide Shodipo, gratis, foreløpig klubbløs
Tim Iroegbunam, avsluttet lån, returnert til Aston Villa
Tyler Roberts, avsluttet lån, nå Birmingham
Ethan Laird, avsluttet lån, nå Birmingham
Jamal Lowe, avsluttet lån, nå Swansea