Hvor skal jeg begynne?

Jo: Wigan er den klubben de såkalte ekspertene tipper ned en divisjon hver eneste sesong. Men de tar feil år etter år, og denne gang er antagelig intet unntak.
Det bor en slags fandenivoldskhet i klubben og manager Martinez. For min del er det Wigan og Everton som imponerer meg mest i Premier League, det med utgangspunkt i deres relativt sett små økonomiske muskler.

Formsvak
Hjemmelaget er ikke i veldig god form. På de 5 siste kampene er det blitt 4 tap. Det har plassert Wigan midt mellom våre forrige to motstandere, Sunderland og Aston Villa, på en 16. plass med 14 poeng.

Men formtall er èn ting, kampenes gang en annen. De to siste kampene er endt med tap for Man City hjemme 0-2 og Newcastle 0-3 borte. Men om vi tar med at Man City måtte utsette feiringen for 1-0 helt til det 85. minutt og at mål nummer 2 kom på overtid, så vet vi at forrige sesongs mestere måtte slite for alle tre poengene. Historien bak tapet i Newcastle er at 0-1 kom veldig tidlig på et særdeles strengt idømt straffespark og påfølgende direkte rødt kort. La gå at spissen ramlet i duell med nest siste forsvarer men det lignet vederstyggelig på skulder mot skulder hvor begge hadde fokus på ballen.

Skadetrøbbel
Mye tyder på at Wigan har hele 8 mann ute i denne kampen hvorav halvparten normalt spiller i forsvaret. Når vi havnet i samme uføret for en del uker siden gikk det dårlig for oss. Klarer Martinez å få den nykomponerte fireren til å virke bedre enn Hughes gjorde med sin? Ganske avgjørende for kampen dette!
Men det fins bra spillere utenom også. Et par av midtbanespillerne holder god PL-standard og de er heller ikke ueffne framme, de to spissene som garantert spiller.

Målfattig
Vi har begynt å spille god fotball etter Harrys ankomst. Vi var litt bedre enn Sunderland borte og langt bedre enn Aston Villa hjemme, med ett unntak, et viktig et også: Vi klarer ikke å omsette klare sjanser i mål. Spesielt mot AV skulle vi skåret flere enn det ene til Mackie.

Som det skrives på forumet bør Wigan være en passende motstander med tanke på at de spiller en fin type fotball.
Jeg har en gryende mistanke om at denne kampen vil ligne på de to foregående; at vi styrer mye av spillet men at begge lag har fokus på at lite feil gjøres defensivt, slik at det fine spillet foregår mellom sekstenmeterne.

Jeg synes dette ligner på en ny kamp som ender 0-0. Mitt eventuelle alternativ er at Mackie, som virker å være den eneste av våre som makter å skåre, gjør vinneren til 1-0 for oss.
Måtte bare det skje!