Av STEINAR SÆTHER

Så klarte vi ikke å få inn et avgjørende mål lenger. Og vi skal være glade for at et nesten like svakt Preston i en svak forestilling, ikke skåret. Begge lag virka trøtte; tempoet var labert, kvaliteten på pasningene ofte helt elendige. En skuffende kamp av begge lag - jeg bryr meg mest om oss sjøl. Men vi klarte da uavgjort 0-0. Det er min korte oppsummering av kampen onsdag.

Ny bortekamp i dag. Da reiser vi til Storbritannias nest største by. Den huser som vi veit både Aston Villa, West Bromwich og dagens hjemmelag, Birmingham. Byen er hovedsetet i grevskapet West Midlands. Det bor 1,1 millioner mennesker hvorav det er en stor andel indere og andre asiater.

Fra å være en markedsplass allerede under romertida, utvikla stedet seg til å bli en sentral våpenprodusent av - særlig - håndvåpen. Kjente Oliver Cromwell fikk mye av arsenalet sitt derfra under borgerkrigen red øystaten den gangen. Store kull- og jernforekomster i distriktene rundt gjorde at stedet i viktoriansk tid fikk hele fem hundre tusen innbyggere. Stedet fikk således bystatus i 1889. Allerede var de nest størst. Under 2. verdenskrig fikk Birmingham mye juling og 50- og 60-årene gikk med til å renovere og bygge nytt sentrum. En ny renovering i seinere tider gjør at byen i dag fremstår som en moderne by på alle vis.

Aitor Karanka sitt mannskap sliter med å skaffe seg rom til de tre lagene under seg som innehar nedrykksplassene. Kun to poeng til Rotherham på første plassen under streken, og tre til Sheffield Wednesday. Avstanden til Wycombe er på hele åtte poeng - som for orden skyld er i langt bedre poengform enn Brums. Tabelltallene forteller 7-10-15 og 23-40. Vel verdt å merke seg at de sliter hjemme (akkurat som Preston). De er faktisk ennå verre! 2-3-9 lover ikke godt for videre eksistens i denne divisjonen. 

Lite nytt i januarvinduet. Det er de samme som trekker lasset i kamp etter kamp: Etheridge i målet, Dean og Colin i forsvarsfireren, Bela, Sanchez og Sunjic på midten, og framme burde Hogan og Jutkiewisz skåre en del mer for å nettopp skape avstand til lagene under seg. De to har til sammen 8 mål.

På skadefronten etter forrige kamp for begge lag: Brums har garantert to mann ut mens det er tvil rundt to andre. Warburton savner dem han har savna ei god stund. Men er det klart for De Wijs sin debut i dag? Nå på morran er det ukjent. Uansett, det blir endringer i førsteelleveren. I fire kamper på rad har vi starta med det samme mannskapet, og det har gitt oss tre seiere og en uavgjort. Brums sin hjemmebane blir delt med Coventry, noe som gjør spilleforholdene elendige. Den verste banen i Championship, sier dem som veit det. St. Andrew`s Trillion Throphy Stadium er ikke i nærheten av navnet den bærer.

24. oktober spilte vi 0-0 hjemme mot dagens herskap. Jeg er litt i tvil om vi klarer å putte det avgjørende målet i ettermiddag. I konkurransen Last Man Standing har jeg under sterk tvil satt B, men det kan like gjerne ende U. Brums tapte 1-3 for Norwich samme sted tirsdag - det etter å ha spilt en god kamp. Undres på om vi klarer å være like effektive som fugla fra Norfolk. Ser for meg at om det blir en avgjørelse i kampen i vår favør, er det på en dødballsituasjon. 1-0 til oss?