Av STEINAR SÆTHER 

Nye tre poeng i en kamp vi hadde kontroll på. Ikke verst det, for Huddersfield spilte ingen dårlig kamp. Jeg mener vi vant på vårt bunnsolide spill bakover på banen. Når så Amos fikk sitt jomfrumål for sesongen, var kampen avgjort. 

Apropos Luke Amos som nylig kom tilbake fra skade. Han var vår tolvte spiller som har skåret i høst. Det er interessant, for det betyr at dem vi spiller mot ikke vet hjem de skal demme opp for. Det vil si, det "vet" de, men da melder andre seg på. Personlig venter jeg på Sam Field nå, som vil få mer og mer spilletid.

Med seieren sist onsdag brøytet vi rydning innenfor sluttspillssona ettersom vi var de eneste som vant av lagene plassert i den. Nå lørdag var det heller ikke mange som tok mer enn ett poeng, så med seier mot geitebukkene er vi faktisk nummer tre. 

Litt uvanlig med kamp på en mandag kveld, men here it comes! Geitebukkene har altså to ganger denne sesongen blitt fratatt poeng og står med ett eneste poeng. Sånn sett er de klare for nedrykk allerede. Det er 19 poeng opp til Reading som er fjerde sist. og både dem og lagene over vil så klart ta flere poeng utover vinteren.

Jeg velger likevel å legge til grunn statistikken deres så langt. Den sier 4-10-5 og 16-18. Laget begynte dårlig men har spilt seg opp etter hvert. Det forteller om et lag som nå spiller jevnt med de aller fleste. Det fikk vi bevist borte mot ledende Fulham i sist kamp, hvor geitebukkene stanga ballen ut av forsvaret i samfulle spilleminutter. Samtidig er de skåringssvake og det blei da også 0-0. Eller...? I forrige hjemmekamp slo de Bournemouth 3-2 i en vidåpen kamp.

Manager er fortsatt Wayne Rooney, som ikke behøver nærmere presentasjon. Han foretrekker å bruke nederlandske Roos i målet, det selv om Alsop har fått fem kamper til nå. Det er når en ser på hvem som bekler rollene i forsvaret, at årsaken til at det har blitt så få mål i eget nett. Shinnie, Jagielka, Forsyth og Davies er førstevalgene. Alderen skjemmer ingen, for disse fire er til sammen 147 år gamle! Førsteerstatter Stearman er 34 han også... 

På midtbanen fins det også habile spillere. Men det er kun Lawrence som er god bidragsyter framover, han har foreløpig fire mål bak seg. Vår gamle kjenning Ravel Morrison gjør sine ting ålreit, uten å briljere. Og sånn har vel karrieren hans vært, sånn generelt. Det kan forresten hende at Shinnie brukes i en posisjon der i stedet. Og: Et lite obs for Thompson som ser ut til å ha funnet formen. 

Angrepet er, unnskyld begrepet, ubrukelig. To veteraner i Baldock og Kazim-Richards, som til sammen har skåret to mål. I alder er de etter norske forhold i ferd med å pensjoneres.
Det fremste formlaget i Championship er Hull med fire seiere på rad. Men vi og Fulham er gode nummer to med 3-2-0 på siste fem. 

Så blei det bekrefta at De Wijs ikke blir klar før nyttårsskiftet. Da nevner jeg verken McCallum eller De Wijs før de er i nærheten. Dykes og Stefan må sjekkes før kampstart. Amos sikler nok på en startplass nå, og Field er veldig klar han også. Utover disse mulige endringene ser jeg ikke  for meg at Warburton gjør grep fra sist.

Rooney liker best 4-2-3-1. Vi får se om han stiller opp sånn mot oss også. Veldig avgjørende er hvilke spillere som er skadet. Baldock og Ebosele er beviselig ute, og det er tvil rundt to til.
På grunn av vår styrke nå er jeg sikker på at om vi skårer èn gang klarer vi minst uavgjort, skårer vi to vinner vi. Imidlertid har hjemmelaget vokst i sine to siste kamper, så vi har ikke råd til å være arrogante i vårt spill for å komme ut av forsvaret.