Det eneste positive med PL-tabellen, er at nettopp Reading er det eneste laget som befinner seg under oss.
Derfor blir skuffelsen ekstra stor når det er nettopp dette laget som sender oss ut av Capital One cup etter å ha puttet tre mål bak keeper Cesar.

Jakter samkjøring
Mark Hughes er en fyr som ikke går av veien for å sende et toppet lag utpå i det mange hevder er en Mikke Mus-turnering. Samtidig trenger vår nykomponerte stall all den samkjøring det er mulig å få. Noe vi kunne konstatere gjennom Mbia's debut.
Fyren pådro seg raskt et gult kort, og mer enn antydet at han akter å gå Diakite en høy gang hva oppmerksomhet fra dommerne angår. Men, det går seg forhåpentligvis til.

Flotte scoringer
Det fungerte tidvis i kveldens oppgjør. Mye finspill, to nydelige mål, men Reading holdt seg inne i kampen med en tidvis tøff taktikk som fungerte vel så bra mot vårt kostbare mannskap. At det endte med kun tre baklengs får vi takke keeper Cesar for. Redningen på Pogrebnyak's straffespark var det klasse over.

Men det begynte bra. Etter ett kvarter vrikket David Hoilett seg fra midtbanen og inn i straffefeltet, der utagbart skudd sendte oss i ledelsen. En enkeltmannsprestasjon som ga oss en forsmak på det vi forhåpentligvis har i vente fra denne teknikeren.

Ledelsen beholdt vi i seks minutter, da Reading's midtstopper Kaspars Gorkss fikk stå relativt alene og heade inn utligningen. Litt av en retur til sin tidligere arbeidsplass.

2. omgang
25 minutter ut i 2. omgang våknet endelig Djibril Cissé. Skuddstyrken til denne fyren er rett og slett ekstrem, og Reading's keeper hadde ikke mulighet på raketten fra 20 meter. Et mål som tåler flere repriser.

Men strålende enkeltprestasjoner hjelper så lite når våre egne defensive formasjoner ligner på ambisiøse, bærplukkende kvinnfolk på ei sliten og inntørka multemyr.
Lagspillet var fullstendig fraværende på scoringen som sendte Reading videre i cupen. Pogrebnyak sto i ensom majestet på fem meter og hælsparket ballen bak en noe passiv Cesar.

Minutter tidligere sørget Shorey for utligningen på et aldeles nydelig frispark.
Det lå i kortene at cuplaget QPR (det var altså ironi) skulle ryke ut på dette viset.

Faurlin ut med skade
For riktig å sukre elendigheta, måtte Ali Faurlin ut med skade. Akkurat slik han gjorde det i sin forrige cupkamp i januar mot MK Dons.
De neste dagene vil avgjøre om vår elegante midtbanespiller kan være tilbake mot West Ham.

Skal vi trekke et snev av positivitet ut av denne kampen, må det være at vi nå kan konsentrere oss om Premier League.
Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Fakta
QPR - Reading 2-3 (1-1)
Mål: Hoilett (14), Cisse (71)

QPR: Cesar, Hill, Park (Zamora 67), Cisse, Mackie, Granero, Onuoha, Dyer (Nelsen 65), Hoilett, Faurlin (Diakite 88), Mbia.
Ikke benyttede reserver: Green, Derry, Wright-Phillips, Ehmer.

Gule kort: Mbia (27), Cisse (72)
Tilskuere: 11,562 (1495 bortefans)