Cupfinaler blir det mange av denne sesongen. Dette var definitivt en av dem. Rotherham er et lag man må slå dersom man skal beholde plassen denne sesongen.

Cifuentes gjorde tre endringer på laget etter seieren mot Bristol City sist. Det var likevel mest spenning knyttet til om Ilias Chair kom til å spille, etter at det ble kjent at han er dømt for overfall. Chair var i startoppstillingen.

Begovic, Dunne, Cook, Clarke Salter og Paal var gjengen som skulle beskytte eget mål denne ettermiddagen. Chair og Willock på hver sin kant med Hayden, Hodge og Colback sentralt på midten.  På topp fikk Frey sin første fra start.

Innbytterpuls fra start
Rotherham gikk i strupen på hjemmelaget fra første sekund. Da de tok ledelsen etter 7 minutter hadde de allerede testet Begovic ved et par anledninger. QPR var rystet og ukonsentrert i innledningen.

0-1 kom etter en grusom bom på ballen fra Chair som sendte ballen høyt opp i luften mot eget mål. En hodeduell ble vunnet av Nombe og Tom Eaves startet i rommet bak. Alene mot en utrusende Begovic vippet Eaves ballen enkelt inn i det tomme buret. En håpløs start på kampen….

Jobbet seg inn i oppgjøret
QPR brukte noen minutter å riste av seg sjokkstarten, men klarte etterhvert og ta over momentumet i matchen. Michael Frey brukte hodet da han kom til en skikkelig målsjanse når kvarteret var spilt, men Johansson i Rotherham-buret dro frem en redning på øverste hylle. Han måtte derimot gi en retur som havnet hos Hodge, men Johansson ryddet opp igjen i stor stil da han reddet også Hodge sitt skudd ut til corner.

Ti minutter senere er det Cook som kommer til en glimrende heading etter innlegg fra Chair på høyresiden. Cook fikk god klem på avslutningen, men igjen var Johansson godt plassert og fikk slått til corner. QPR trykte på mot slutten av omgangen, og Cook kom til nok en god heading inn i tilleggstiden. Johansson var i det umulige hjørnet og reddet også denne glimrende nede i sitt venstre hjørne.

0-1 til pause. 1-1 hadde vært riktig bilde på omgangen, men vi blir straffet fordi vi ikke er påskrudd når dommeren setter oppgjøret i gang.

Ikke undervurder et godt bytte… eller to
Ekstremt viktige poeng skulle deles ut og Cifuentes måtte gjøre grep i pausen. Grepet ble gjort ved to bytter. Field og Smyth kom inn for Hodge og Hayden.

Effekten kom ganske umiddelbart. QPR presset på fra start i den andre omgangen. Smyth utfordret mye på sin høyreside og kom seg inn i 16-meteren til Rotherham ofte. Hjemmefansen ropte på straffe ved tre ulike anledninger før utligningen kom. To ganger som Smyth gikk i bakken, og ytterligere en gang når Field ble felt. Dommeren vinket spillet videre ved alle anledninger, men det luktet utligning lang vei.

Den kom etter timen spilt. Chris Willock fikk ball og oversikt på høyresiden inne på Rotherham sin halvdel. Han fant den beste løsningen som var en stikker gjennom til Smyth. Smyth kom inn med dårlig vinkel og de fleste antok at han ville prøve å slå den ut i feltet igjen. Smyth ville det annerledes og siktet på lengstehjørnet, og fant det!!! For en gangs skyld var ikke Johansson på sitt aller beste, for denne var det mulig å ta. 1-1!!

QPR fortsatte trykket etter scoringen. Ett poeng var ikke nok. Nå var det på tide å klatre over den berømte streken…

Jimmy Dunne, Ilias Chair, Jack Colback og Chris Willock hadde alle sine forsøk før den forløsende avgjørelsen falt etter 75 minutter.

Gullrekka avgjorde
2-1 kommer og det er neppe tilfeldig at det er duoen Chair/Willock som er involvert. Våre to beste offensive menn de siste sesongene avgjorde matchen. Ilias dro seg velkjent innover fra sin venstre flanke og dro på seg «halve» Rotherham. Han slapp ballen til Willock som fikk akkurat nok tid til å stille inn siktet og fyre av. «Umulige» Johansson i buret viser seg å være menneskelig igjen og må hente ballen ut av nettmaskene. 0-1 er snudd til 2-1 foran et fullsatt Loftus Road i ekstase.

Etter scoringen er i realiteten ikke Rotherham noen stor trussel. QPR kontrollerer matchen og er flere ganger nære 3-1, uten at de må ta altfor høy risiko bakover i banen. Nervene er selvsagt der, men Rotherham er sluttkjørte. Etter syv spilte tilleggsminutter blåser dommeren av kampen.

Uhyre viktige poeng ble sanket, og for første gang siden september, og i Marti Cifuentes sin regjeringstid, befinner laget på trygg plass. Stoke tapte, og overtok den første plassen under streken. Dette blir et rotterace mellom mange lag. Det er fem poeng opp til Plymouth på 15.plass i skrivende stund.