AV STEINAR SÆTHER

Velkommen til sjøfartsbyen Southampton, velkommen til Premier Leagues store overraskelse til nå, Southampton, eller Soton blant nøytrale, Saints blant venner. Etter flere storsalg i sommer og noen mindre kjente som kom i robåt inn skjærgården, trudde mange av forståsegpåerne at dette gikk filleveien i stedet for sjøveien til himmels. Tre seiere, en U og ett tap gjør at hjemmelaget besitter andreplassen for øyeblikket.
 
Disse mindre kjente har så langt imponert stort, og dem som blei igjen etter sommersalget har tatt enda et steg videre under Koeman etter at Pochettini rodde inn Themsen og overtok Spurs. Laget vant alt av treningskamper fram til prologen mot Bayer Leverkusen, 0-1, og foruten et marginalt og ufortjent tap for Liverpool på Anfield Road 1-2, har laget spilt bedre og bedre. I andre serierunde endte kampen mot WBA på St. Mary`s 0-0, som også er det siste poengtapet til Koemans disipler. Ni av ni poeng mot Hammers borte (3-1), Newcastle hjemme (4-0) og Swansea borte (1-0). Og bare sånn for moro skyld har de tatt med skalpene til hhv Millwall og Arsenal hjem fra to bortekamper i ligacupen.
 
Forster i målet, Clyne, Fontè, Yoshida og Bertrand er bautaer foran ham. Midtbanen med Davis, Schneiderlin (som løper mest av alle i PL), Wanyama , stjerneskuddet Ward-Prowse og Cork. Fremst Pelle, Tadic og Long. Disse har utgjort stammen til nå. Det skåres mål, det slippes inn lite mål, er det rart savnet etter Jay Rodrigues er lite. Han er langtidsskadd og har fått besøk av Ward-Prowse og som igjen kanskje har fått følge av Wanyama og Yoshida mens VM-spiller for Nederland, Alderweireld, kan rekke kampen.
 
Om Koeman har sin Pelle på laget framstår Harrys menn som Pelle Pusling på bortebane. Hjemme biter vi heldigvis bedre fra oss. Men 1-1-1 er ikke optimalt om vi skal klatre, og ikke imponerende med tanke på hvem vi har hatt på besøk. 2-2 mot Stoke sist inneholdt mye gruff som er pukka nødt til å forbedres, for vi var nærmere tap enn seier i den kampen. Planløst og uorganisert, og jada, vi savner Barton. Mutch forblir ute han også mens Sandro testes før kampstart. Min bønn er at Sandro spares om det er det minste tvil om hans tilstand. Tabbene med Barton og Mutch trenger vi ikke en gang til! 
 
Statistisk sett i nyere fotballtid har vi klart oss bedre borte mot the Saints enn hjemme på Loftus Road. Vi får leve i håpet om at vi også denne gang seiler fornøyd hjem til vest-London. Er jeg overbevist om det? Nei, dessverre. Jeg trur vi igjen vil slite og mitt tips blir 2-0 til fornøyde sjøfartsbeboere. Shame on me, men sånn er det bare...