Av STIAN KARLSEN

Kamp nummer 46 for sesongen og to lag som hadde kun æren å spille for. Begge lag har prestert litt over hva de fleste forventet før seriestart i september 2020. 

QPR har nok et godt overgangsvindu i januar å takke for at det endte slik. 

Mot Luton så kunne Mark Warburton mønstre sitt aller beste mannskap. Dieng i mål har vært solid helt siden han fikk sjansen. De Wijs, Barbet og Dickie har blitt våre tre beste menn i midten bak i den formasjonen Warburton har valgt. Wallace og Kakay som vingbacker er også ganske enkelt, i alle fall nå som Todd Kane er utilgjengelig. Vi er vel heller ikke like sikre som Kane selv på at han er en bedre fotballspiller enn Kakay. Nok om det... 

Midtbanen med Johansen, Willock og Chair så litt ubalansert ut på papiret. Det skulle vi ikke ha stor grunn til å bekymre oss over. To spisser på topp med heite Dykes og Charlie Austin. 

Steinar sa i forhåndsanalysen at med Charlie og Stefan på banen fra start så skulle vi slå Luton. Mer spot-on er det sjeldent han er, og det sier egentlig ganske så mye. (en treffprosent på analysene som er beundringsverdig!) 

Charlie!!
Kampens første del skulle handle om Charlie Austin. Først gult kort, så scoring etter 19 minutter. QPR var best i innledningen og ledelse ikke ufortjent. Stefan Johansen slår inn med venstrebeinet på venstresiden. Ballen går via et Luton-hode før Dykes header ballen ned til Charlie Austin. Austin er iskald etter et dårlig mottak, han venter ut forsvarer og keeper og pirker ballen i det lengste hjørnet fra syv meter. Charlie Austin har gjort jobben, og vel så det, på utlån fra WBA.

08 Dykes Austin.jpeg 

Utligning rett før hvilen
QPR var gode frem til slutten av omgangen. Da fikk Luton sin beste periode i kampen. Først er den en avslutning fra kloss hold av Bradley. Dieng viste enorm plassering og reaksjonsevne da han fikk slått avslutningen via stolpen og ut i feltet. Nydelig redning!

To minutter senere så skulle han være sjanseløs på utligningen. Moncur skjærer inn i feltet og avslutter mot lengstehjørnet. Dieng redder igjen godt og gir retur midt ut i feltet. Dewsbury-Hall er først på returen og får satt den over krittlinjen mellom stengene. 

Skade Dykes, ikke alvorlig
Rett etter scoringen får vi oss en støkk da Dykes går i bakken og holder seg til kneet i en stygg takling. Dykes kommer seg på beina, ser preget ut og avslutter omgangen med smerter. Han kommer ikke tilbake etter hvilen noe som skapte litt bekymring. Warburton sier etter kampen at skaden høyst sannsynlig er lite alvorlig og at det medisinske teamet stoppet Dykes fra å gå på banen, selv om han ville, etter pause. 

1-1 til pause. Litt surt i en helt ok omgang av våre gutter

08 HT.jpeg

Ett lag
Etter hvilen er det ikke tvil om hvilket lag som har sterkest ønske om tre poeng. QPR spiller en strålende omgang og lar aldri Luton få muligheten til å være med på leken. 

Field kom på banen for Dykes etter pause og sammen med Johansen eide de to midtbanen. 

Timen spilt, Johansen scorer
Nå begynner vi å bli bortskjemt. Ikke bare spiller QPR god fotball, men de gjør det med en nordmann i en veldig sentral rolle. 2-1 kom etter timen spilt og det var nettopp Stefan Johansen som skulle sende QPR i føringen etter herlig direkte spill. 

Barbet fører ballen nær midten. Han finner Chair mellom midtbanen og forsvaret til Luton. Chair vender opp og utfordrer forsvaret, ser at Johansen kommer på løp og slipper ballen videre perfekt. Johansen kommer alene med keeper Sluga og chipper den elegant over Sluga med venstrebeinet. Stort av Johansen, som gjør oss norske supportere ekstra stolte. Eneste malurt i begeret er at han ikke får hyllest fra et fullsatt Loftus Road.  

Dersom Austin har levert varene siste halvdel av sesongen, så skal det nevnes at Stefan Johansen har spilt seg inn i alle QPR-hjerter og blitt en instrumental del av dette mannskapet. Hans profesjonelle og autoritære inntreden i laget er noe av det Warburton selv fremhever som nøkkelen til suksessen i 2021 hittil.

08 Stefan.jpeg

Dominans kampen ut
QPR fortsetter å dominere, selv om Warburton gjør en rekke bytter. Austin går ut og gir plass til Bonne, Adomah og Thomas kommer inn for Chair og Kakay. 

Det er nå veldig tydelig å se hvordan Warburton ønsker å spille og at spillerne er trygge på sine oppgaver. Klare definerte roller, riktige spillertyper og en lagmentalitet preget av selvtillit. Slikt blir det poeng av. Tidligere så vi dette glimtvis og vi savnet stabilitet. Den stabiliteten finnes i troppen slik den er per dags dato. 

Stefan Johansen går av banen, hvor han har vært kampens beste spiller, etter 86 minutter. Han gir plass til Geoff Cameron som kommer inn og avslutter sin QPR-karriere. Cameron hadde fortjent en avskjed med tilskuere etter tre fine år på Loftus Road, men måtte nøye seg med spilletid. Thanks Geoff! 

08 Geoff.jpeg

08 CHarlie.jpeg

3-1 på overtid
Det var liten frykt for at Luton skulle komme tilbake i denne matchen selv om resultatet var 2-1. På overtid så skulle all tvil feies bort. 

Chris Willock og Albert Adomah legger opp til en vegg i 16-meteren til Luton. Willock mislykkes med å få ballen tilbake til Adomah på første forsøk, men pirker den inn foran mål på forsøk nummer to. Der kan Adomah i fred og ro spasere ballen i mål. Antageligvis det enkleste målet han har gjort som seniorspiller og et strålende punktum på en flott kamp og god sesong. 

Etter nyttår er vi det tredje beste laget i championship, spillemessig har vi kanskje imponert enda mer. Det er god underholdning og effektivitet i det QPR har levert i 2021 og nesten til å klype seg i armen av. 

Dersom vi tar steg videre neste sesong så vet dere hvor det ender...

Mye jobb må likevel gjøres og den jobben starter nå. Øverst på «to-do»-listen så bør navnet til Stefan Johansen stå. Stefan sitt navn bør stå over Charlie Austin er undertegnedes formening. Fytti grisen for en spiller Stefan har vært denne vinteren og våren... (men det skal vi ikke prate så høyt om for da tiltrekker han seg oppmerksomhet) 

så hysj! 

Takk for sesongen alle sammen! 
Vi gleder oss allerede til sesongstart, turer, mennesker, stemning og et QPR som kan være med å kjempe om en plass i himmelriket. 

U R´ssss

QPR-Luton 3-1 (1-1)
Mål:
Austin (19), Dewsbury-Hall (43), Johansen (60), Adomah (90+1)