Det var knyttet spenning til hvordan Holloway ville disponere mannskapet sitt. I pre-season har det ikke på noen måte vært tydelig hvordan laget har tenkt å fremstå. Valget til serieåpningen falt på en 3-5-2 formasjon med Bidwell og Wszolek som vingbacker. Lynch, Onuoha og Perch i en trebackslinje. På midten var det nyervervelsen Scowen sammen med Freeman og Luongo. På topp startet , for mange overraskende, Mackie sammen med Washington.

Rett i strupen
Lagene sløste ikke i sesongåpningen med å "ta og føle" på hverandre som man ofte gjør i åpningskamper. QPR gikk rett i strupen på Reading, som av mange er tippet i opprykksstriden denne sesongen. Det var tydelig at Holloway hadde studert motstanderen godt, da QPR var veldig opptatt av å ødelegge deres oppbyggende spill bakfra.

Kun to minutter var spilt da Washington kom til skudd fra god posisjon 14-15 meter. Readingkeeper Mannone redder ganske komfortabelt til corner, men standarden var satt. QPR kjørte på med høy intensitet og presset bortelaget høyt. Det skapte også rom for bortelaget så spillet bølget frem og tilbake helt fra start, men QPR var hele tiden hakket vassere i den siste tredjedelen av banen.

Årets første!
Det skulle ta en halv omgang før den første scoringen kom. Nydelig fotarbeid av Freeman på høyrekanten sørget for at man fikk et innlegg fra Wszolek som ender på bakre stolpe. Der er Conor Washington og header ballen enkelt inn fra kloss hold. Herlig scoring som kommer som et resultat av høy arbeidsmoral.

Freeman er centimeter fra når han blir satt opp av Wszolek og Mackie et par minutter senere. Skuddet fra 11-12 meter var kun tilfeldigheter fra å på innsiden av stolpen. QPR kjører kampen hardt og jakter mål nummer to. Luongo blir spilt gjennom og skyter langs bakken i stolpen med venstrebeinet. Freeman er svært nær å kunne tuppe inn returen. Store sjanser uten resultat, og hjemmelaget hadde fortjent minst en scoring til.

Washington snappet opp et tilbakespill to minutter før pause og var alene med Mannone, men skuddet gikk dessverre høyt opp på tribunen.

2 omgang
Smithies viste seg frem ved den første store målsjansen i den andre omgangen. Reading kontrer, men QPR ser ut til å komme seg på riktig side, da Bodvarsson blir satt opp inne i sekstenmeteren. Han prøver å sette den i det lengste hjørnet fra 14 meter, men en dekket Smithies er der som en tiger og reddet mesterlig. Den var viktig.

Kun et par minutter senere er det nemlig klart for dobling av ledelsen. Washington blir spilt fri på høyresiden og fosser inn i feltet. Han setter opp Wszolek som drar seg elegant mellom to spillere og blir rivd ned i femmeteren. Resultatet er straffe og rødt kort på bortelagets Iloro. Washington blir tomålsscorer når han setter straffen elegant oppe i Mannone sitt venstre hjørne. Nydelig straffe og QPR to mål foran med 11 mot 10 spillere!!

Herfra og inn var transportetappe. Reading så rystet ut og var ikke i stand til å produsere noe. Washington ble tatt av banen til stående ovasjoner og erstattet av Sylla med 10 minutter igjen å spille. Enda større jubel ble det 2 minutter senere da Mackie gikk av banen og Ngbakoto entret gressmatten. At Jamie Mackie er en svært populær herremann i W12 er det liten tvil om, og i dag leverte han en strålende match i tillegg.

Bestemannspremien
Her er det mange om "beinet" denne gangen. Valget til undertegnede havner tilslutt på Luke Freeman. Kontinuerlig uromoment og høy arbeidskapasitet. Leser spillet herlig og bryter ved mange anledninger, noe som gjør at QPR kommer til såpass mange sjanser. Stort sett gode dødballer, og flink til å holde i ballen når det er nødvendig. Herlig vilje og man kan se at Luke syntes det er artig på fotballbanen.

Dette er ellers en stor lagseier. Ingen som utmerker seg spesielt negativt, og det er tydelig å se at den fysiske formen er ivaretatt i løpet av sommeren.

QPR-Reading 2-0 (1-0)