Troppen ble offentliggjort fredag og ser slik ut: Kenny, Orr, Hill, Derry, Hall, Gabbidon, Taarabt, Dyer, Campbell, Bothroyd, Faurlin, Mackie, Traore, Buzsaky, Perone, Connolly, Barton, Young, Smith, Helguson, Cerny, Murphy, Wright-Phillips, Ferdinand og Puncheon.

Reglene sier at minst 8 av disse 25 må ha vært registrert i minimum 36 måneder i en klubb tilhørende fotballforbundet i England og Wales før fyllte 21 år. Nasjonalitet er i denne sammenhengen ikke viktig, noe som har ført til en omfattende internasjonal handel også med 16-17-åringer.

Ut over de 25 kan en klubb bruke et ubegrenset antall spillere som i den aktuelle sesongen er 21 år eller yngre, og for i år betyr det spillere født på eller etter 1. januar 1990. For QPRs del betyr det at eksempelvis Bruno Andrade, Michael Harriman, Troy Hewitt, Elvijs Putnins, Max Ehmer, Angelo Balanta og Michael Doughty kan spille, selv om de ikke er i troppen. Flere av disse er på utlån, men kan kalles hjem om det kniper. Muligheten er der.

Fullt så lystelig er det neppe for en spiller som Petter, som antakelig opplever dette som en av sine tyngste dager i karrieren. Han må nå vekk fra QPR hvis han skal ha så mye som en tynn mulighet til å komme på landslaget igjen. Et utlån til en klubb i Championship er en mulighet, men antakelig vil han ønske å skifte arbeidsgiver helt og holdent. Det er åpenbart at Neil Warnock ikke ser nordmannen som noe verdifullt tilskudd til stallen, og det bare åtte måneder etter debuten.

Andre som heller ikke opplever denne dagen som særlig lys er foruten Ephraim og Shittu også Rob Hulse og Patrick Agyemang. De klarte heller ikke cut`en, som det heter på golfsk. Det samme gjaldt Martin Rowlands og Lee Cook, men de hadde vel neppe håpet på så mye. Det beste noen av disse kan håpe på er revurderingen av stallen, som imidlertid ikke kan skje før i forbindelse med at vintervinduet åpner i januar. Men da vil det nok snarere være snakk om nye signeringer, så det er større sjanser for at et par av dem som nå er i stallen ryker ut enn for at noen av de som nå er vraket kommer inn i varmen igjen.

Det eneste spørsmålstegnet vi kan stille er om vi virkelig trenger tre keepere i 25-mannstroppen når vi kan hente en såpass habil mann som Elvijs Putnins fra ungdomskvoten. Dette kunne gitt plass til en ekstra «voksen» utespiller. Men valget har vel vært gitt helt siden Warnock valgte å hente Brian Murphy fra Ipswich.


Dag Håkon