Av STEINAR SÆTHER

Normalt ville dette vært kamp nummer to for sesongen. Som vi veit er lite normalt i 2020, og året vil alle levende på to bein huske til sin siste eksisterende dag.  Kanskje 2021 også, men det får være en annen hikkas!

Litt komisk er det at vi møter den klubben som vi har knivet med om å ligge helt nederst på statistikken over elendige cuplag. Plassen innehas urettferdig nok av Plymouth, så lørdag er dagen hvor vi kan gjøre et anstendig forsøk på å gjøre kampen spennende igjen. Trur nemlig vi leder med 4 poeng før kampen. Et lite forbehold, dog...

Plymouth by er lokalisert i Devon, altså i sørvestlige England - lengst sørvest av alle profesjonelle klubber på øya, faktisk. Klubben spiller på Home Park, noe de har gjort helt siden 1901. Under andre verdenskrig ble riktig nok både by og bane bomba sønder og sammen. Begge deler ble raskt bygget og anlagt etter krigens slutt. Banen kalles på folkemunne for the Theatre of Greens ettersom de spiller i grønt. Klubben kalles for Pilgrims. Navnet har supporterne hentet fra ei gruppe religiøse fra området, som forlot øya i 1620 ombord i legendariske Mayflower. De endte som kjent opp ved ei trekai ved en kaupang i nåværende Massachusetts i - da - Den Nye Verden. Skuta på klubbemblemet er forstås Mayflower. Dagens historietime er herved over!

Ingen av lørdagen aktører var med der! Forrige sesong rykka pilgrimmene opp til tredje nivå etter å ha ramla ned sesongen før. Det sies at klubben er ved "friskt mot" og har ingen umiddelbare planer om å kjempe med ryggen mot veggen igjen. Når en kikker på mannskapslista til manager Ryan Lowe, har han ei grei gruppe å arbeide med. Navn fra hukommelsen er Scott Wootton, Frank Nouble, Ben Reeves og Luke McCormick. Disse har presentert seg selv i lavere divisjoner gjennom flere år. På lån har de henholdsvis Watts fra Newcastle og Hardie fra Blackpool. Fravær i laget har jeg ingen oversikt over.

Vi har så  vidt jeg har talt opp tre mann ute på landslagsoppdrag. Alle kunne spilt denne kampen: Dykes, Masterson og Hämalainen. Vi er likevel skodd for oppgjøret lørdag. Så spørsmålet er da om Warburton ser på dette som en treningskamp før serien starter neste helg - eller tar han i hvert fall første kamp alvorlig. Like viktig er det at spillerne responderer... 

Denne artikkelen skrives fredag morgen på grunn av flyttelass fra Østlandet til Odda. Hva som skjer etter at jeg har skrudd av pc`n er utenfor min kontroll og viten. Men jeg trur at denne kampen blir tatt såpass seriøst at de fleste av de beste gjenværende sørger for avansement til andre runde. Skal vi si 2-1 til oss?