Av STIAN KARLSEN

Dramatisk og ampert ble det på Loftus Road. En kontroversiell straffe og flere store muligheter i kampens sluttminutter sørget for at temperaturen mellom lagene var svært høy.

3-5-2-formasjon, laget som spilte : Alex Smithies; Alex Baptiste, Nedum Onuoha (kaptein), Jack Robinson; Pawel Wszolek, Josh Scowen, Massimo Luongo, Luke Freeman, Jake Bidwell; Osayi-Samuel, Sylla.

For første gang på benken fant man U23-angriperen Aramide Oteh - etter ni mål i sine siste ni kamper for U23. Oteh må dog vente fremdeles på sin debut da han ikke fikk spilletid mot Bristol City. Bright Osayi-Samuel fikk sin debut fra start på Loftus Road.

Seltillit hos dagens motstander
Tredjeplass i championhip og videre fra Carabao Cup-kvartfinalen etter å ha slått Manchester United på Ashton Gate i midtuken. Man kan forstå at gjestene kom til denne kampen med høy selvtillit.

Bristol City var da også det beste laget i innledningen. Korey Smith testet Smithies, tidlig og Smithies svarte med en reaksjonsredning av klasse.

I mellomtiden kom QPR sitt første forsøk i det syvende minuttet. Osayi-Samuels forsøk fra 13 meter ble dyttet bort av keeper Frank Fielding. Til tross for gjestenes lovende start kom QPR inn i spillet etter hvert som førsteomgang utviklet seg. Selv om de virkelig store sjansene uteble så kom QPR stadig oftere høyt i banen.

Selvmål og QPR-ledelse før pause
Sjansen fortsatte å være begrenset for resten av omgangen - men QPR skulle ta ledelsen med 37 minutter spilt. Det kom etter frispark fra Freeman på høyresiden etter at Wszolek var lagt i bakken. Innsvingeren var topp klasse. Såpass klasse at høyreiste Aiden Flint valgt å heade ballen i eget nett. 1-0, ikke ufortjent, og lagene gikk til pause.

Etter pausen så hadde QPR god kontroll de første fem minuttene, men så skulle Bristol City begynne å jage utligningen. 51 minutter spilt da en stadig mer offensiv Aiden Flint headt over fra god posisjon.To minutter senere kom de veldig nært. Brownhill ble spilt alene med Smithies. Fra skrått hold satte han ballen på innsiden av stangen og returen sendte Bidwell til en corner. Corneren endte med redning på streken fra Scowen, etter at Smithies hadde bommet litt på feltarbeidet og Taylor headet mot det lengste hjørnet.

QPR kom seg fra sjokket og Wszolek var nær ved å doble ledelsen etter å ha blitt satt opp av Freeman. Skuddet på halvspretten fra 16 meter skapte trøbbel for Fielding, men han fikk slått ballen til corner.

Presset for utligning
Bristol City dannet etterhvert et mer konstant press mot QPR-målet, men hjemmelaget forsvarte seg heroisk. Bobby Reid kom til en bra heading i det 78 minutt , Smithies reddet mesterlig. Returen kom inn i femmeteren, men Woodrow satte ballen over fra kloss hold. Nå begynte ledelsen å føles heldig.

Hardt straffet
Etter 81 minutter skulle man være alt annet enn heldig da man fikk straffespark mot seg. Aiden Flint gikk i bakken og straffespark så ved første anledning ut som en grei, men billig, avgjørelse. Reprisen viser at straffen er feildømt og at Onuoha gjorde svært lite ulovlig i situasjonen med Flint.

Dømt er dømt og Bobby Reid gjorde ingen feil da han satte straffesparket midt i mål mens Smithies gikk til sitt høyre hjørne. 1-1 og bortelaget jaktet nå seiersmålet. De kom så nært som at Woodrow satte ballen millimeter på utsiden fra 10 meter med fem minutter igjen på klokka.

Temperaturen var høy, men det ble ingen flere scoringer på Loftus Road lille julaften. 1-1 er vel helt sånn passelig sett ut fra kampforløpet. At det kom på en feildømt straffe er litt surt, men tilslutt var det likevel greit at dommeren blåste i fløyta for full tid.

Nå venter en ny utfordring på tirsdag med bortekamp mot Ipswich. La oss fortsette å ta med oss poeng også på bortegress.