QPR-manager Jimmy Floyd Hasselbaink var en notorisk måljeger i sin tid og har noen møter med den tidligere Manchester United-stopperen og nå Readingmanager,  Jaap Stam på samvittigheten. Hvem som kom best ut av det er de to uenige om, noe som er en god indikasjon på at oppgjøret var jevnspilt.

Laget
Smithies er Jimmy sitt udiskutable skuddstopper, noe han igjen skule bevise i dag. I backrekka var Caulker benket og betød Perch og Onuoha på hver sin back med Lynch og Hall som midtstoppere.

På midtbanen har Luongo vært ute på reise mye den siste tiden, noe som gjorde at han startet på benken. Da er det Henry og Borysiuk som blir valgene på de to tilbaketrukne midtbaneplassene. Shodipo og Wszolek på hver sin kant og Chery bak Polter på topp utgjorde resten av startelleveren.

Scoringer tidlig
Det skulle ikke ta lang tid før drøye 15000 på tribunene skulle få noe å juble for. QPR vant ballen på midten ved Shodipo  og satte fart på mange mann. Shodipo slo ballen inn i feltet hvor Wszolek kom stormende. Polakken tok ballen ned på brystet og tuppet ballen inn bak keeperen til juksehoopsa.

Det begynner å bli en vanesak at QPR ikke "ønsker" å holde på en ledelse, og denne lørdagen var intet unntak. Etter 20 minutter så glapp markeringsspillet etter innlegg fra vår høyreside og en umarkert Williams fikk sette inn en slapp volley på bakre stolpe fra kloss hold. Lagene var like langt.

Tidtrøyte
Etter scoringene gikk kampen over til å bli en slags tidtrøyte hvor det ikke skjedde stort foran noen av målene. Reading best i banespillet frem mot pause, men uten at det ble veldig farlig. Steven Caulker erstattet Grant Hall etter 35 minutter. Hall så ut til å slite med noe muskulært.

Smithies god å ha
I den andre omgangen prøvde Jimmy seg stadig mer offensivt. Ti minutter inn i omgangen satte han inn Washington for Shodipo, og med 20 minutter igjen kom Sylla inn for målscorer Wszolek.

Til tross for offensiv satsning så var det Reading som kom nærmest seiersmålet. Det nærmeste QPR kom var faktisk da Reading keeper Al-Habsi snappet ballen rett foran innbytter Washington etter at vår andre polakk Borysiuk hadde åpnet Readingforsvaret med en lobb.

Alexander Smithies måtte også prestere et par ganger i andre omgang og det gjorde han med bravur ved to anledninger. Begge skudd var markkrypere fra 10-11 meter og redningene er av sorten "godt over snittet".