Vi kunne knapt hatt en mer takknemlig oppgave i vår siste hjemmekamp enn pottemakerne fra Stoke-on-Trent. De ligger trygt litt under midten av tabellen og kan ikke bevege seg i noen betydelig retning.

Om en skal peke på farene ved en slik motstander, må det være at Stoke med dette mannskapet til en viss grad har underprestert denne sesongen, og laget som stiller på Loftus Road i morgen ikke vil legge seg ned for å dø av respekt for oss.
Får de en god start på kampen, ei skåring betyr jo mye for selvtilliten, kan dette bli et mareritt for de blå-hvite.
Altså er det viktig at vi tar styringen fra første fløytestøt. Ingen ting å vente på!

Vårt gamle fyrtårn Peter Crouch vil gjerne til EM med England og er særdeles interessert i å skåre mot oss, for å gjøre det ekstra vanskelig for nyansatte Roy Hodgson. Thomas Sørensen skal forøvrig stå de to siste kampene mellom stengene for å kunne komme i betraktning for det danske landslaget.

Et siste poeng til fordel for pottemakerne er at de med seiere i de to gjenværende kampene kan oppnå sin aller beste sluttplassering i PL-historien. Synd for dem da at formen er laber med èn seier på de siste ni.
Et viktig poeng fordel oss er at pottemakeriet ofte går i knas på bortebane. Stoke er faktisk det laget som har skåret færrest mål på reis i PL denne sesongen. 11 mål forteller mye om hvorfor laget ikke er bedre plassert.

Av mulige fravær i Stoke-leieren nevnes Pennant, Wilkinson og langtkastende Delap. Alle tre vil/ville vært kandidater til førsteelleveren. Hos er det tvil rundt Samba Diakite, og det er et betydelig tap om han ikke blir klar i tide!

Det er en del fart i Stoke-mannskapet og en treg Derry eller Buzzy sammen med Barton i midtre midtbaneledd kan være et minus. Og når jeg skriver det sånn er det fordi jeg skal vedde en tjuemynt på at vi starter i 4-4-2 med Cissè og Zamora framme.

Tallet er altså 3. Vi MÅ for sikkerhet skyld få med oss tre poeng søndag. Vi kan av forståelige grunner ikke satse på at Bolton taper begge sine kamper og at Blackburn kun vinner èn av to.
Tottenham gjorde både seg selv og oss en kjempetjeneste i midtuka ved å slå Bolton i Midlands hele 4-1. Det betyr at vi nå har åtte plussmål i forhold til Bolton. Kan være greit å ha med seg om Man City fortsatt er på gulljakt neste søndag.

La oss tenke på at i motsatt møte vant vi 3-2 etter å ha spilt en meget god kamp, faktisk så bra at den er topp 5 for oss denne sesongen.

La oss sende pottemakeriet hjem i knas! Come on you Rssssssssssssssssss!