Av STEINAR SÆTHER

Det blei en pinlig affære på WHL fra vår side. La gå at Spurs gjorde en knallkamp, men de fikk unektelig god hjelp av de aller fleste i hoops!
Da kan det kanskje være greit med en avveksling, ligacupen.

Hvor optimistisk en kan tillate seg å være når et lag fra fjerde nivå er motstander er usikkert. Vi har en historie som ikke skremmer noen uansett nivå. Ingen motstander nevnt, ingen motstander glemt. Eller ... helst det!

Burton Albion, eller Brewers som de kalles, Bryggerne, har fått en god start i ligaen med tre seiere og en uavgjort på de fire første kampene. Den uavgjorte kom nå lørdag borte mot Newport County 1-1. Alle seirene har vært av typen ettmåls og status er 5-2 i målforskjell. På tabellen gir det utslag i en fjerdeplass. I første runde av ligacupen slo Bryggerne ut Wigan med 2-1 på samme bane som tirsdag kveld, hjemmebanen, den sponsorbygde Pirelli Stadium, som ligger ved elva Trent i Staffordshire midt i England. En mer kjent by som ligger ved Trent er jo PL-kollega Stoke. 

Du skal være litt ekstra anglofil og nerdete for å kunne Bryggernes CV. La meg nøye meg med å presentere det viktigste rundt manager og mannskap. Manager er Gary Rowett som blei ansatt i mars 2012, og Bryggerne er hans først jobb av den kategorien. En god start har han fått, med opprykk fra Conference på første forsøk. Noen husker kanskje han som en ganske god back for ikke altfor mange år sida.

Kun et par spillere har gjort karriere i championship fra før, Shane Cansdell-Sherriff, den australsk-fødte forsvareren som fikk kamper for Preston North End, og Stuart Beavon, midtbanespiller, også han for Prestons nordre ende. Disse to har vært faste i oppstillingene de to siste sesongene, nyter altså stor tillit hos manager Rowett som helt sikkert har lyst på en PL-skalp.

Andre navn i besterekka til Rowett blir målvakta McMaughlan, og her skyter jeg inn at tredjemålvakta er Kevin Poole, også han et kjent navn fra championship tidligere, bl.a med Sheffield Wednesday. Tredjemålvakt fordi han er 51 år! I forsvaret spiller nok Sharps og Edwards, mens den siste plassen står mellom Taft og Palmer. Midtbanen består normalt av, foruten Beavon, disse tre: Mousinho, Weir og McFadzean, om da ikke Harness stjeler en plass. Framme har Akins og MacDonald mest spilletid.

Det er egentlig ingen å rope varsku for her. Fem mann har skåra èn gang hver, to av dem har forlatt klubben etter seriestart. Rowett sitt mannskap blir beskrevet som et stjernefritt og homogent mannskap, og det trur jeg på.

Hvem Harry sender utpå er i det blå og da er sjansen til avansement i samme farge. Murphy i mål kan være et tips. Skyter jeg fra hofta med huet under armen og armen i bind, ser resten av oppstillingen slik ut: Hill, Donaldson, Dunne - Simpson, Henry, Faurlin, Sendles-White, Yun - Hoilett og en til. Hva da med Petrasso, Sutherland og de andre unggutta som kan være aktuelle. Si det...

Tipper Harry tenker 3-5-2 igjen. Ingenting galt å si om det systemet bortsett fra at vi ikke er samspilt enda og med ny konstellasjon til denne kampen blir det ikke bedre nå heller. Enten vinner vi 2-1 eller taper 0-2. Det er det nærmeste jeg kommer sunn fornuft.