Av STEINAR SÆTHER

Puhhh! Det holdt til seier mot Wigan også. Det blei en av disse kampene hvor spillet i seg sjøl ikke var all verden å skryte av, men nå har vi i hvert fall spisser som skårer, og da er sjansen for poeng mye større enn tidligere i sesongen. Long Tall Sally, altså nyankomne Smith, og president Washington, virker å være et tospann å bygge på, og rundt dem igjen gjør Manning og Pawel livet surt for backene. Innbytterne våre viser seg også fram når de får sjansen. Ja, jeg liker det jeg ser (eller hører herfra Odda)!

De to turene nordover til nå har gitt oss ett eneste poeng, det på et veldig heldig sjølmål i Newcastle 3 min på overtid. Men både i Newcastle og Blackburn få dager seinere spilte vi bra fotball, og det fortsatte vi med mot Huddersfield hjemme, likevel opplevde vi nok et tap (1-2). I Birmingham spiller vi atter god fotball og endelig får vi uttelling i form av mange mål (4) og nesten ingen bestrafning bakover. Da lever vi veldig godt med mindre bra spill på tirsdag når vi uansett høster tre poeng!

Når dette skrives lørdag morgen har spillerbussen for lengst svingt nordover igjen, til det tredje oppgjøret langt der nord. Preston North End på Deepdale, hvor fotballmusèet tidligere lå, kan bli en ny vanskelig bane. La det være sagt, Preston er nummer 10 per i dag uten særlig store sjanser for å blande seg inn i sluttspillssona, 9 poeng som det allerede er, og lagene foran virker alle som èn sterkere enn de liljehvite prestene. Men de er 9 poeng foran oss, som er logisk ettersom de unngår sånne blemmer som vi innimellom kan prestere.

8-4-5 og 27-20 i Djupdalen er helt ålreit levert, men de avgir poeng i halvparten av kampene må vite. Borte tar de like mange poeng som oss (21) om enn litt andre tall, deres 5-6-5 mot våre 6-3-7. Forrige tap hjemme kom helt tilbake på Boxing Day 1-4 for de andre hvite, Leeds, og er sesongens største tap for deres del. Deretter har det blitt 3-2-0 hvorav de to siste har gitt to seiere.

Prestene er en guffen motstander. Det virker som alle har et kall for å skåre mål. Vi kan snakke om spissene Hugill og Robinson som har delt 17 mål seg i mellom, jeg legger ugjerne til både midtbanen og forsvaret som begge har delt 10 mål seg i mellom. Viktig å vite foran oppgjøret i dag er at to forsvarere er ute, Baptiste og Vermijl, som har skåra 5 av de 10 målene forsvaret har bidratt med. Gallagher er også ute med skade, som også betyr noe, fordi han har 6 målgivende på sin CV denne sesongen. Men McGeady er med og han har 7 målgivende. Han plukker jeg ut som en nøkkelspiller!

Vi kan ha både Hall og Lynch ute defensivt, det samme med presidenten framover - men alle kan bli klare også. Vareopptelling nærmere kampstart. Om Washington er ute blir spørsmålet om hvem av Mackie eller Sylla som går best sammen med Smith, og hvem spiller sammen med Onuoha i midtforsvaret? Cousins og Caulker er uten tvil ute, Robinson har spilleminutter under drakta nå og kan kanskje bidra...?

Djupdalen er ikke stedet hvor vi trives best, 0-6-4 er ståa. Men det er framgang for 5 av de uavgjorte har kommet på de 5 siste der oppe. Siste seier uansett bane kom på Lftus Road i 2010. Formen til prestene er ganske bra 4-5 1 på de siste 10.

1-1 er nesten for åpenbart i denne kampen, men begge lag har kampvinnere i sin midte så ingenting vil overraske!