Av ALLAN KLO

Da QPR besøkte Huish stadion for å spille sesongens første FA-cupkamp, var det med vissheten om at alt annet enn seier var å regne som en fiasko.
Det lå med andre ord an til et klassisk cupoppgjør mot amatører som siden de ble stiftet i 1895 hadde fristet fotballtilværelsen utenfor ligasystemet.

Deltidsfotball
QPR lå på dette tidspunktet på øvre halvdel av den engelske toppdivisjonen, mens Yeovil spilte i den såkalte Isthmian League, hakket under Conference League, som igjen var siste steg før 4. divisjon i ligaen.

Høydeforskjell
Klubben var for øvrig mest kjent for banen, The Huish. Banen hadde en høydeforskjell på 2,4 meter (!) fra sidelinje til sidelinje. To år etter at denne cupkampen ble spilt, bygde klubben imidlertid et nytt stadion som fikk navnet Huish Park. Dette er banen som benyttes i dag.

God sesong
Vår egen sesong hadde startet ganske så utrolig, der vi vant seks av de sju første seriekampene. Vi hadde tabelltoppen fra sesongstarten til midten av oktober. Fire kamper før sesongslutt hadde vi inne 3. plassen. To tap og to uavgjort sendte oss imidlertid ned på 5. plass, likevel høyst respektabelt for Jim Smith's menn.

Denne videoen handler imidlertid om vårt første møte med Yeovil Town.
Det andre kom i 2001, da amatørene slo oss ut av 'glamorøse' LDV Vans Trophy, en kamp vi forbigår i stillhet.