Av STIAN KARLSEN

Juli
Juli ble en hektisk måned. Først ble Steve McLaren overraskende annonsert inn i trenerteamet. En mann med en voldsom CV og erfaring skulle komme inn å assistere Redknapp.

Spillere ut og inn var det nok av. Adel Taarabt ble hjemsendt fra treningsleir på grunn av slette holdninger. Kun dager senere ble det annonsert at han skulle spille på lån hos Fulham den neste sesongen.

Richard Dunne og Karl Henry ble klar for klubben, Christopher Samba returnerte til Russland for nesten samme sum som han ankom Loftus Road (den avtalen lukter det av...) og publikumsfavoritten Jamie Mackie ble solgt til en opprykksrival i championship (Nottingham Forest)

Vi jaktet Gary Hooper gjennom sommeren og hadde nesten annonsert ham da han gjorde helomvending og signerte for Norwich.

Resultatene i oppkjøringen var mildt sagt variable med tap mot blant annet Peterborough og seier mot tyrkiske Besiktas.

August
Vi jaktet som sagt en spiss som kunne ta oss opp fra championship på første forsøk. Den første dagen i august ble Charlie Austin presentert og han har en imponerende scoringsrate på championship-nivå.

Første seriekamp så fikk laget en kalddusj allerede etter 19 minutter da Nuhiu satte inn 0-1 til Sheffield Wednesday på Loftus Road. Tankene gikk til hva Wolves hadde prestert foregående sesong når de rykket ned for andre gang på rad. Heldigvis snudde QPR matchen allerede før pause og vant 2-1!

Den aller største overraskelsen var at Joey Barton igjen spilte for QPR. Han ble godt mottatt på Loftus Road og sa i etterkant at det var avgjørende for at han ble værende i klubben.
 
Transfervinduet gikk sin gang og det var høy aktivitet helt frem til vinduet stengte. Les alt om aktiviteten her!
Assou-Ekotto og Kranjcar var de største overraskelsene Harry Houdini dro opp av hatten.

Ved utgangen av august var det Blackpool og QPR som hadde grepet på championship med 4-1-0 på sine fem første kamper.

September
Det ble tidlig klart at QPR skulle spille kynisk for å komme tilbake til Premier League på første forsøk. Defensivt var innledningen på sesongen upåklagelig, men offensivt var det så som så. Det spilte lite rolle så lenge poengene kom trillende inn.

Harry gikk for en løsning offensivt ved å hente Javier Chevanton på korttidskontrakt. At det ikke ble noen suksess er ingen stor hemmelighet.

Oktober
Den første dagen av oktobermåned kom nyheten om at Steve McLaren forlot trenerteamet for å overta Derby County. Meget synd for klubben for McLaren hadde åpenbart satt sitt preg på dette QPR-laget, men ikke uventet da andre klubber begynte å sparke trenere på grunn av manglende resultater.

Selv om vinduet er stengt så tar Harry for seg av spillere. I oktober signerte Oguchi Onyewu en kontrakt på tre måneder, og klubbløse Yossi Benayoun ble tilbudt prøvespill i QPR.

På banen går det litt tråere enn i innledningen, men med den defensive tryggheten plukkes det likevel greit med poeng. Ved inngangen til november er QPR nummer 3 på tabellen, etter Leicester og Burnley, og med en avstand på fire poeng ned til lag nummer fire.

November
Shaun Derry har vært en bærebjelke i QPR siden 2010, men denne høsten har han vært utlånt og ute i kulda hos Redknapp. Tidlig i november ble det kjent at han overtok managerrollen i League One-klubben Notts County. Vi takker Shaun for hans innsats i QPR!

I slutten av måneden bivåner mange nordmenn på supportertur at Charlie Austin sikrer seieren mot Charlton.

Avstanden ned og tabellposisjonen er lik som inngangen til november når vi går inn i den siste måneden av 2013. 

Desember
I desember kom det gledelige nyheter om et nytt stadion. Les mer!

Yossi Benayoun signerte kontrakt ut sesongen, og julaften ble det klart at Javier Chevanton forlater QPR. Han var en ren gambling, men ble dessverre en flopp.

I midten av måneden gikk laget til topps på tabellen etter å ha slått Blackpool 2-0. Julen var imidlertid ikke av det enkle slaget og kun ett poeng på tre kamper gjør at vi nå befinner oss fem poeng bak Leicester på en fjerdeplass. Ett poeng bak direkte opprykk.

Alt i alt må det kunne kalles en grei inngang på 2014, men ved inngangen til julen så var forventningene noe høyere.

Hva skjer så i 2014?
Vi kroner denne sesongen med opprykk. Noen som vedder i mot?

Godt nytt år folkens, året startet med tre deilige poeng mot Doncaster. Det er kanskje ikke mot Chelsea som 1 januar 2013 , men tre poeng er like deilig uansett motstander! (selv om jeg må innrømme at Chelsea-seieren var noe spesielt...)

U R'sss