AV EVEN LÜBECK

QPR har gitt slipp på hele 14 spillere før årets sesong sparkes i gang. Inn har det foreløpig ikke kommet noen, men 14 spillere har fått den tunge beskjed om å forlate W12. Stephane Mbia, Aaron Hughes og Andrew Johnson er de mest kjente spillerene som forlater, og vi skal ta en titt og se hva de har gjort for QPR!

Stephane Mbia kom til QPR fra Marseille i 2012. Han rakk å notere seg for 29 kamper i den hvite og blå trøya, men ingen mål. Kampen mot Wigan sitter fortsatt sterkt i minne for de fleste, da han gikk fra å være helt til syndebukk i løpet av noen få minutter. Han var lånt ut til Sevilla denne sesongen, og kronet en bra sesong med Europa League gull. Han representerte Kamerun i årets VM, men havnet i skyggen av den fargerike ex QPR-spilleren, Benoit Assou-Ekotto, som valgte å stange ned en lagkamerat. Stephane Mbia gjorde en brukbar figur i VM, og skal nok ikke slite med å finne seg en ny klubb!

Stephane+Mbia+Neymar+Cameroon+v+Brazil+Group+Z-YZEfR_Achl_394x263.jpg
Stephane Mbia i aksjon mot VMs beste spiller(?) sålangt, Neymar.

Aaron Hughes kom til QPR fra Fulham i januar, og nord-iren fikk 11 kamper for QPR. Før han tok turen til Loftus Road hadde han imponerende 450 kamper for Newcastle, Aston Villa og Fulham, alle på øverste nivå i England. Hughes gjorde sakene sine bra i sine 11 starter for QPR, men var ikke inkludert i play-off finalen mot Derby. På CV-en til Hughes står det også 90 landskamper for Nord Irland, en sterk prestasjon av midtstopperen. Han la opp landlagskarrieren for 3 år siden, gjør han det samme med fotballkarrieren også? Han har vært profesjonell fotballspiller i 17 år, så kanskje det er på tide å legge opp? Hvem vet, men vi ønsker han lykke til videre, uansett hva han gjør!

 

article-2549377-1B1966B500000578-119_334x220.jpg
Aaron Hughes på deadline day, etter å ha signert for QPR.

Så var det Andrew Johnson da. Også han har spilt i imponerende 17 år, og spesielt i Crystal Palace gjorde han sakene sine svært godt. 74 mål på 140 kamper er mer enn godkjent for den lille spissen fra England. Han kom fra Fulham i 2012, men har bare notert seg for 20 kamper for QPR. Den skadeplagede spissen scoret kun 2 mål, men vi husker spesielt scoringen mot Sheffield Wednesday i åpningskampen i august. Han ble matchvinner, men har ikke gjort seg særlig bemerket etter Sheffield-kampen. I perioden 2005-2007 spilte han 8 landslagskamper for England, men noterte seg ikke for en eneste fulltreffer. Andrew Johnson har nå bikket 33 år, og det skal bli spennende å se om han fortsetter karrieren eller legger opp. 

andy-johnson-queens-park-rangers_334x251.jpg
Johnson med sin signaturfeiring etter scoringen mot Sheffield Wednesday i sesongpremieren i august.

Kontraktene til både Luke Young, Hogan Ephriam, Angelo Balanta og Tom Hitchcock har gått ut, og ingen av disse 4 får fornyet tillit av Harry. Mange håpet på noe stort etter at Hitchcock kom inn mot Ipswich og avgjorde kampen på overtid, men han ble lånt ut til Rotherham kort tid etter og ble ikke satset på av Harry.

Alle lånespillerene fikk beskjed om å reise hjem igjen, og det vakte ikke den største oppsikt hos QPR-fansen. Morrison gjorde til tider en svært god figur, men dabbet av på slutten og spilte ikke på Wembley. Av de 8 lånespillerene vi hadde, startet kun Doyle og Krancjar play-off finalen. Dellatorre, Maiga, Ekotto, Carroll og Keane forlater alle QPR, men vi takker de for det de bidro med(selv om Keane og Maiga ikke gjorde stort, og Dellatorre ikke spilte en eneste kamp for QPR)!

 

ass_334x188.jpg
Ekotto mistet hodet og skallet til lagkamerat Moukandjo mot Kroatia.

Alejandro Faurlin blir derimot værende i klubben. Han har netopp undertegnet en ny ettårskontrakt og er dermed QPR-spiller frem til sommeren 2015. Han er per dags dato den spilleren som har lengst fartstid i klubben, da Hogan Ephraim og Angelo Balanta sine kontrakter utløp 30 juni. Alejandro har vært i QPR siden 2009.

Til slutt tar vi med oss at Green, Traore, O'Neil og legenden Zamora er i samtaler med klubben om forlengelser av kontrakter, men på dette stadiet er ingen avtaler sluttført. Jenas er på bedringens vei fra korsbåndskaden han pådro seg, og vil fortsette sin rehabilitering.
 

SAMBA ZAMORA_304x415.jpg
Drakten til undertegnede, la oss for guds skyld gi Zamora livsstidskontrakt!

Etter alle disse avgangene, blir det desto mer spennende å se hvem QPR signerer i dette sommervinduet. Vi har blitt koblet til mange forskjellige spillere, men ingen spillere har kommet inn porten enda. Uansett, det blir uhyre spennende og ikke minst morsomt å følge med!