Av Even Lübeck og Steinar Sæther

Mye har blitt sagt om form og spillkvalitet både før landslagspausa og under. Legger vi til spekulasjonene om Harrys god natt, sov godt, så er vi på nivået både på og utafor banen vi helst skulle vært foruten. Vi er sist og der fortjener vi å være!

Liverpool er forventa å kjempe om tredjeplassen bak Chelsea og Man City. Starten har vært kranglevoren. Brendan Rodgers og mannskapet er nr. 9 med 3-1-3 totalt hvorav bortetallene er 1-0-2. Seier`n ble henta hjem fra WHL den siste dagen i august med imponerende 3-0. Vi ripper sjølsagt ikke opp i hvordan vi stilte oss samme sted kampen i forveien... Både Man City og Hammers blei dog for sterke i de andre kampene, hvor de røde tapte 1-3 i begge. Klubben er jo også med i Champion League, som kan ha noe med prestasjonene i ligaen å gjøre, som igjen er et lite svakhetstegn - de skal være sterke nok til å takle begge delene. Resultatene fra CL er, først 2-1 over Ludogorets på Anfield Road hvor seiersmålet blei skåra på overtid, og tap 0-1 i Basel. 

Begge lag sliter med skader. Flere spillere er usikre fredag kveld når dette skrives. Rodgers friskmelder Sturridge, Lovren og Can. Ferguson er definitivt ute mens Sterling, Allen, Sakho og Enrique er blant de usikre. `Arry sine medisinere jobber overtid for å få Barton klar til søndag. Faurlin er som vi veit ute hele sesongen, det er tvil rundt Mutch og Sandro. Vargas er på vei formmessig etter to mål mot Peru, og Isla fikk en målgivende i samme kamp, og som vi håper skal gjøre at han hever kvaliteten på høyrebacken. Rio må umiddelbart sparke lokket av likkista for ikke å få fansen mer mot seg enn han allerede har. 

De som har dratt vogna mest i Liverpool til nå er kapteinen Steve Gerrard med alle 7 kampene spilt og to mål skåra (+ seiersmålet mot Ludogorets), samt Mignolet i målet, Lovren, Moreno, Henderson, Sterling (3 mål) og Lambert. Andre er i nærheten men har så langt vært ustabile. Et par spennende navn verdt å nevne utafor "gullrekka" er Manquillo og Markovic. Kan få betydning på søndag!

Statistikk mine venner, er no` dritt når den går deg i mot. Som nå: De helrøde har fire seiere og ett tap mot oss på de fem siste. I løpet av disse kampene har vi IKKE skåra i fire av dem. Liverpool har skåra mål i 14 av de siste 15 bortekampene mot lag fra London i PL, det som taler i vår favør er at de har sluppet inn mål sjøl i 13 av de samme kampene. Om søndagsfotball kan det sies at det gøyest på løkka, for gutta i striper har holdt hviledagen hellig med kun to U`er og hele seks tap på de siste åtte kampene. Vår venn Green, som noen vil hive ut av målet, er den målvakta i PL som har flest redninger (26) så langt. Det forteller om et forsvar ustødige som kyllinger på vagle.

Jeg lar være å sette opp et lag, jeg og `Arry ville uansett vært uenige i både mannskap og formasjon. Men alle dere som sitter ringside søndag på Loftus Road frykter jeg har få gleder å se fram til. Jeg ser for meg nok et tap, noe sånt som 1-2, 0-2. 

PS: Se opp for Martin Skrtel og norske flagg på tribunen 

Kampen kan forøvrig sees på TV2 Sport Premium 1 fra 13.30. Kampstart 14.30 med store deler av supporterklubben vår ringside!