Manchester City er uten tvil et av verdens beste klubblag. De kom til Loftus Road som ubeseirede serieledere og forventet nok tre poeng denne kvelden. De skulle jaggu jobbe for poengene!

QPR startet som vanlig med Kenny mellom stengene. Vår for tiden antatt beste backfirer var på plass med Young,Gabbidon, Ferdinand og Traore.

På midtbanen fant man ingen Taarabt. Mackie startet på høyresiden med Barton og Faurlin sentralt. Wright-Phillips tok seg av venstresiden. Helt på topp spilte Heidar Helguson med Jay Bothroyd et par meter bak omtrent som en makker der oppe.

 

1. omgang
Kampen startet forsiktig. Ingen av lagene tok store sjanser men det var helt tydelig et sultent QPR-lag utpå banen. Det luktet krutt i duellene og lite eller ingenting kunne minne om førsteomgangen mot Tottenham sist. Vi vant dueller og skaffet oss ballen i gunstige situasjoner ved flere anledninger. Det var også dette som skulle føre til at Jay Bothroyd skulle gi serielederen en kalddusj etter 28 minutters spill. Etter en kirurgisk presis dødball fra Joey Barton steg Bothroyd til værs og headet ballen klinisk i motsatt hjørne. Helt utagbart for City-keeper Joe Hart. Loftus Road steg til himmels!
 

Etter scoringen fortsatte QPR og spille god fotball. City kom noe høyere i banen men da vi slo vi tilbake med strålende kontringsfotball. Både Jamie Mackie og målscorer Bothroyd var farlig frempå etter scoringen. Farligst var Bothroyd som headet ballen stang ut etter innlegg fra Helguson. Bildene av en frustrert Roberto Mancini på benken til Manchester-laget gledet og varmet.
 

Kollektivet til City fungerte overhodet ikke og var som et synkende skip å regne når Edin Dzeko tok ansvar. Han forserte til dørlinjen, dro med og tilslutt av Gabbidon innover i banen og satte ballen kontant i nettet med en markkryper fra ca 10 meter.1-1 og da var topplaget plutselig på hugget. Like etter var Aguero nær ved å gi ledelsen til bortelaget med et skudd fra sekstenmeteren som gikk stang ut. QPR red stormen av og dermed var lagene like langt til pause.

 

2. omgang
Etter pause trodde alle at kampen skulle bli kjørt av City. Riktignok var de vassere i starten av andreomgang men det var aldri snakk om og overkjøre aggresive hjemmelagspillere. Etter 52 minutter viser David Silva frem hva han er god for. Tar med seg en stikker med en førstetouch i verdensklasse og dunker ballen i korte hjørnet til Kenny utagbart. 1-2 og kampen var snudd.
 

Da var det vel avgjort?
Neida. De blåhvite kom seg høyere i banen og viste gang på gang flott kombinasjonsspill og farlighet på dødballer. Etter 69 minutter kommer sjansen etter innlegg fra venstrekant. Bothroyd er majestetisk i luften og header ballen via ryggen til Helguson som står 2 meter fra mållinjen. Alle tror det er offside men assistentdommeren har fått med seg at Savic hos bortelaget er på innsiden. 2-2 Game on!!
Scoringen blir kreditert Heidar Helguson.
 

Dessverre varte gleden i knappe fem minutter da «air» Toure (Yaya) dukket opp innenfor boksen og pannebrasket inn 2-3. Noe som skulle vise seg å være kveldens siste scoring. Vi hadde i alle fall fortjent ett poeng og stort nærere enn Helguson var etter 83 minutter kommer man ikke. Nok en dødball hvor Helguson er høyest. Med kraft og presisjon satte islendingen ballen i krysset og ut. Den hadde fortjent en bedre skjebne!
 

Kampen ebbet ut etter 3 minutter tillegg og vi gikk poengløse av banen til stående applaus. En noe spesiell opplevelse men likefullt så fortjent.

 

Hjemmelagets beste?
Best hos hjemmelaget var Alejandro Faurlin og Heidar Helguson. Faurlin kjempet, slet og rev i stykker midtbanen til Manchester City mens Helguson terroriserte midtstopperne til bortelaget med enorm vilje og spenst. Helguson gjorde nok sin beste kamp i QPR-trøya og hadde virkelig fortjent mer enn den ene scoringen han fikk. Andre spillere verdt å nevne er Jamie Mackie som utgjør alt Taarabt ikke gav dette laget. Han spilte med hjertet på utsiden av drakten og er villig til å blø for laget samtidig som han virker usedvanlig sterk med ballen i beina. Herlig!
 

Etter et usedvanlig vanskelig kampprogram har vi kommet ut med 3 poeng og respekten i behold etter kamper mot Chelsea,Tottenham og Manchester City. Spesielt dagens kamp kan vi se tilbake på med stolthet. Det er ikke her vi skal ta poengene vi trenger for og overleve. At vi tar med oss en god dose selvtillit og vinner mange fotballhjerter er en bonus.
 

Når Edin Dzeko etter kampen sier at QPR er det beste laget de har møtt denne sesongen og at vi spilte flott fotball så kan man ikke annet enn å være stolt. Skal man først tape en fotballkamp så kan jeg ikke komme på en bedre måte å gjøre det på foran et elektrisk Loftus Road-publikum!

 

U R'sss

 

QPR: Kenny, Young, Gabbidon, Ferdinand, Traore (Hill 90), Mackie (Smith 84), Barton, Faurlin, Wright-Phillips, Bothroyd (Puncheon 77), Helguson

Tilskuere: 18,076 (3026 bortesupportere)