AV EVEN LÜBECK

Seriestart nærmer seg med stormskritt, og nå er det bare 5 nervepirrende dager igjen før Hull City ankommer Loftus Road. Harry meldte til avisene i går at han ikke var fornøyd med pre-season, og at nivået måtte økes betraktelig før seriestart om vi skal klare å plukke regelmessig med poeng.

Hvilke 3 vil Harry satse på kommende sesong?
I denne artikkelen tar vi for oss lagdel nr. 2, nemlig forsvaret. God lesning!
 

rio-ferdinand-steve-caulker-show-singing-talents-806x453.jpg

Flere mener at QPR sin sterkeste lagdel er forsvaret, og har i dette sommervinduet sålangt signert to klassestoppere.

Clint Hill
Midtstopperen som har blitt 35 år, debuterte for QPR i 2010 og har siden debuten spilt imponerende 152 kamper for de hvite og blå. Han var med opp i Premier League i 2011/12, ned igjen året etter og opp igjen i år etter en play-off finale vi QPR-supportere sent vil glemme. Han ble kåret til årets spiller hos supporterne i 2011/12 og 2012/13, og har vært en viktig brikke i midtforsvaret i alle år. Han er en spiller som tar tak når det går i mot og gir virkelig alt for klubben, en ekte klubbspiller som blør for drakta. Men om han vil holde nivået i årets utgave av Premier League er høyst usikkert.

Med to nye signeringer på stopperplass og det faktum at han har blitt 35 år, tviler undertegnede på at Hill kommer til å starte hver kamp. Farten har vært hans akilleshæl opp gjennom årene, men har vært flink til å posisjonere seg og er smart i hodet. For to år siden fikk vi til tider se hans mangel på fart, da han gang på gang ble herja med av en viss biteentusiast som har dratt til Barcelona. Han kan bli en viktig back-up i årets sesong, men undertegnede tviler på at han kommer til å få mye spilletid dersom det nye systemet fungerer og alle i det bakre leddet holder seg skadefrie utover i sesongen.

hill-447628.jpg

Hill har hatt fire gode år i QPR, men nå tror undertegnede at han må gi fra seg midtstopperplassen til Caulker.

Richard Dunne
Richard Dunne var banens beste i play-off finalen mot Derby. Han stanget unna 13 av 14 cornere som Derby fikk, og spilte en veldig god kamp. Med hans fysikk og styrke passer nok knokkelligaen Championship perfekt for han, men han har i en årrekke spilt i Premier League. Med kapteinsbindet på armen har han i tur og orden spilt for klubber som Everton, Manchester City og sist Aston Villa. Han har mye erfaring fra den øverste divisjonen, men i QPR har han kun spilt i Championship. Han er kun ett år yngre enn Hill og sliter mye med det samme problemet som "The Skipper", nemlig fart. Han blir også en back-up i årets sesong, men har fått spille mye i pre-season. Mot PAOK startet han, Caulker og Rio i 3-ern bak, men han blir nok erstattet med Onuoha når det braker løs på lørdag.

Richard+Dunne.jpg

Richard Dunne var banens gigant (bokstavelig talt) i play-off finalen.

Nedum Onuoha
"The Chief" har ganske lik fysikk som den irske midtstopperen, men det er én stor forskjell. Til å ha en så ekstrem fysikk er Onuoha svært hurtig, og det kommer til å komme godt med i årets sesong.

Han er en spiller med jevnt over gode prestasjoner, og spiller ofte på det jevne og trygge. Da han var 14 år, var han regnet som landets nest beste sprinter, og tikket seg inn på imponerende 10.9 på 100 meter. Vi er glade for at han valgte en karriere innenfor fotball, for han kommer til å bli viktig i årets sesong.

Harry har sagt at baktanken med 3-baksforsvar er å bruke en rutinert i midten og to hurtige på siden. En av disse to på siden er 27-åringen, som hadde vært QPR sin beste spiller i fjor om han ikke hadde vært skadeplaget i starten av sesongen.

Bobby+Zamora+Derby+County+v+Queens+Park+Rangers+5wBEqQsJA05l.jpg

Onuoha, Austin og Zamora etter den eventyrlige finalen.

Rio Ferdinand
Nysigneringen har gledet enhver QPR-supporter, Ferdinand er en publikumsfavoritt som har i en årrekke spilt for storklubben Manchester United. Han gjenforenes nå med gamletreneren som han hadde i West-Ham, Harry Redknapp, og har fortalt at han var en stor grunn til at han valgte QPR framfor andre storklubber. Lønn har det ikke vært snakket så mye om, men han tjener nok greit med penger i QPR også. I treeren bak er Rio tiltenkt en rolle i midten, som "lederen" av forsvaret. Han har mange års erfaring som kaptein og den erfaringen blir viktig i årets sesong. Hvor lenge kroppen hans holder er ett annet spørsmål, men han har selv fortalt at han er motivert og klar for å spille hver eneste kamp i sesongen.

infographic-rio-ferdinand64-1767230.jpg

Les denne imponerende faktaboksen om Rio, og finn ut mye om vår nysignering!

Steven Caulker

Vi kan jo ikke glemme nysigneringen Steven Caulker, som er et stort stoppertalent og har en lang og lys fremtid foran seg. Han har én landskamp for England, og du skal ikke se bort ifra at det blir flere i årene som kommer. Han er en spillende midstopper med bra fart og fysikk, og var en av de bedre på Cardiff-laget som rykket ned i fjor. Han ankom QPR-troppen i Irland og spilte både mot Athlone og PAOK, hvor han i begge kamper gjorde gode figurer. Det blir spennende å se han i QPR den kommende sesongen, og vi håper at han imponerer både oss og Harry!

steven-caulker-infographic64-1776620.jpg

Om du ikke vet alt for mye om Steven Caulker, bør du lese denne!

Harry velger nok å gå med 3-5-2 mot lag han tror vi har en god mulighet til å slå, mens mot Chelsea, City, United og de andre storkanonene vil det trolig bli en mer defensiv 5-3-2 med vingbacker som legger seg dypere.

Det skal bli spennende å se hvem han velger som vingbacker, men dette kommer det mer av i neste utgave av analysene. Håper at denne serien er nyttig for alle dere lesere og faller i smak!