AV EVEN LÜBECK

Etter en skuffende deadline day(sett utenifra) for Harry, satt han igjen med to gamle kjenninger. I tillegg har han signert to midtbanespillere og en vingback tidligere i vinduet, og vi skal ta en nærmere titt på hver enkelt spiller.

Shaun Wright-Phillips
Lille Shaun. Hva skal vi gjøre med deg? Det beste minnet vi har med Shaun i QPR-drakta må utvilsomt være da han senket Chelsea på Stamford Bridge 2.januar 2013, men ellers er det ikke så mye annet å se tilbake på. Siden 2011 har han fått 63 kamper for klubben, men står fortsatt med dette ene målet mot Chelsea. Han har fått med seg 36 landskamper for England i tidsperioden 2004-2010 og fikk to innhopp i Sør-Afrika VM i 2010. Shaun har spilt over 200 kamper for de lyseblåe fra Manchester, med et opphold i Chelsea i mellomtiden. Han har fått spille i pre-season for Hoopsa, men de fleste vil nok bli kvitt den hurtige engelskmannen. Hva som skjer med Wright-Phillips er ennå uvisst, men han er med i 25-mannstroppen og kommer til å være med i den troppen hvertfall frem til 1.januar.

Shaun+Wright+Phillips+Queens+Park+Rangers+PmyFpcjEITMl.jpg
SWP i aksjon mot greske PAOK i pre-season.

Karl Henry
For mange var det en stor overraskelse at Henry signerte for QPR i 2013 etter å ha spilt hele syv år for Wolverhampton. Der fikk han 250 kamper og kan vel regnes som en liten klubblegende, for han gjorde sakene sine bra hos de oransje ulvene og var kaptein i flere sesonger. Han er en defensivt anlagt midtbanespiller som er flink til å stenge av møtende spisser og jobber utrettelig for laget, men det er ikke sikkert at det blir mye spilletid på Henry den kommende sesongen. Vi har hentet inn Fer, som er en lik spiller og er ti år yngre + Sandro, som er noe lik Henry, så Harry vil trolig satse mer på nederlenderen og brasilianeren. Men hvem vet, Harry kan finne på litt av hvert!

article-2701911-1FE3172E00000578-202_634x453.jpg
Er dette noe av det siste vi ser av Karl Henry i QPR-drakt? Undertegnede tror muligens det.

Junior Hoilett
Kanadieren kan ikle flere roller på banen, inkludert offensiv midtbane, høyre kant, venstre kant og spiss. Å ha en så fleksibel spiller kan være viktig for laget, men det sier også litt om at han ikke har funnet seg helt til rette siden han kom til klubben i 2012. Fem mål på 58 kamper har han notert seg for. Hoilett trives best i 4-3-3 hvor han kan spille kant, men det skal bli spennende å se hvilken formasjon Harry kommer til å bruke utover i sesongen og hvor Hoilett får spille.

Hoilett in action, skudd mot Leyton
Hoilett i aksjon mot Leyton Orient i pre-season. 

Jordon Mutch
22-åringen ses på som en spennende signering med mye potensiale og en lovende fremtid. Han er hurtig og god med ball og vist lovende takter i QPR-drakta. Han liker seg best som møtende spiss, men kan også spille sentralt i en treer på midten, senest mot Sunderland. Mutch får nok mye spilletid utover i sesongen, men det skal bli spennende å se om vi velger å spille 3-5-2 eller 4-3-3 og om han velger kjæledeggen Krancjar eller talentet Mutch.
 


Mutch på dagen han ble presentert.

Joey Barton
Den fritttalende engelskmannen har blitt et typisk symbol på QPR, og mange tenker på han når de høret Queens Park Rangers. Han har en fightervilje enhver kan misunne. og er en terrier på midten. Han har blitt visekaptein under Harry, og fikk kapteinsbindet mot Sunderland da både han og Clint Hill(opprinnelig kaptein) startet kampen. Utenfor banen er han en rolig fyr og en god rollemodell for QPR. Han vant "månedens speller" i august, og var veldig ydmyk og takknemlig.

Barton i aksjon mot Leyton i hvit drakt
Kapteinen, lederen, legenden(?). Her er han i aksjon i pre-season mot Leyton.

Niko Krancjar
Den kroatiske bjørnen ble hentet tilbake til QPR etter at låneoppholdet i fjor endte på værst mulig måte; skadet etter halvspilt 1.omgang mot Derby i play-off finalen. Han har gått ned hele 65 % i lønn for å spille for de hvite og blå, det tyder på at han er motivert og vil fortsette å spille fotball på et høyt nivå. Hvor mye spilletid det blir er ikke sikkert, men at han går ned såpass mye i lønn for å spille for QPR viser at han har en forkjærlighet for klubben(forhåpentligvis) og trives på Loftus.


En skjeggfri Krancjar i januar 2013.

Sandro
"The Beast", som han også blir kalt, er regnet som den beste deadline day-signeringen av dem alle. QPR fikk han billig, han vil spille for Harry Redknapp og er endelig skadefri.  Hva mer kan vi forvente oss? En defensiv midtbanespiller som gjør grovarbeidet og er som et slags skjold foran forsvarsspillerene. Han dekker mye rom med sin løpskraft og er sterk som en okse, derav kallenavnet "The Beast". Han kommer helt sikkert til å bli en viktig brikke i QPR-puslespillet, og vi må få han ordentlig i gang for at vi skal tette igjen på midten. Om han holder seg skadefri kan dette vise seg å være en klassesignering av Harry.


Sandro - flopp eller klassesignering?

Leroy Fer
Dette er toppen av kaka, rosinen i pølse, ja kall det hva du vil. Dette er et scoop fra QPR, og her har de vært svært dyktige. Før overgangen var i boks meldte Tony Fernandes på Twitter at dagens signering var ekstremt vanskelig å få til, men at det tilgjengjeld var en klassespiller. Leroy Fer har både vært i Norwich og i Twente, men siden Fer holder Premier League-nivå og Norwich rykket ned, var det naturlig at han skiftet beite. Overgangen kom noe overraskende på oss QPR-supportere, men denne gledet nok enhver. En komplett midtbanespiller med et heidundranes skudd(som vi så mot Sunderland) og en enorm løpskraft er det vi kan forvente av nederlenderen, og han har vært en av de få lyspunktene sålangt i årets sesong.

 

Fer har startet karrieren sin i QPR bra, og storspilte mot Sunderland.

I denne artikkelen kunne jeg også tatt med Phillips og Taarabt, men de får komme i den siste lagdelen, nemlig angriperene. Håper dere koser dere med denne artikkelen og syntes at det er nyttig å lese.

U'Rsss!