AV EVEN LÜBECK

Det er kun 8 dager igjen til seriestart og vi i redaksjonen velger å lage en miniserie hvor vi analyserer lagdel for lagdel for lagdel. Denne analysen vil komme ut annenhver dag med keepere i dag, forsvarere på søndag, midtbane på tirsdag og angrep på torsdag. Om serien faller i smak topper vi det hele med en presentasjon av Harry Redknapp. Sett deg tilbake, finn frem brillene og et glass med noe godt i og kos deg!

 

Julio Cesar

Sto et godt mesterskap for Brasil og ble blant annet helt for vertslandet i 8-delsfinalen mot Chile. Han sto et godt mesterskap med unntak av semifinalen, som vi ikke kommer til å glemme på en stund. Cesar er en god keeper som er best på strek, og var en av hovedfaktorene til at QPR ikke ble desidert sist for to år siden. Det er uansett en ganske uvirkelig situasjon i QPR, da landslagskeeperen til Brasil ikke er førstekeeper til et nyopprykket lag i Premier League.

 

I fjor satt han store deler av sesongen på benken før han ble leid ut til Toronto og Ryan Nelson. Der imponerte han Scolari såpass at han fikk fornyet tillit i Brasil-buret under VM. Hva som vil skje videre med den brasilianske burvokteren er ennå usikkert, men det er liten vits i å ha to keepere som holder et høyt nivå når det er tydelig å se at Harry ønsker å bruke og satse på Green. Å ha en mann som tjener fett med penger og er tredjekeeper, som i fjor, er ikke mye nyttig og det virker som QPR har lært fra tabbene i 2012/2013 sesongen.

 

Derfor tror undertegnede at Julio Cesar ikke er en del av QPR troppen når overgangsvinduet har lukket, men den som lever får se!

 

Robert Green

Den tidligere engelske landslagskeeperen er førstevalg i år også, 34 år gammel. I motsetning til vår brasilianske venn tviler undertegnede på at "Greeno" var med i VM-diskusjonen hos landet fra balløya, da de har keepere som Joe Hart, Ben Foster og Fraser Forster å velge mellom.

 

Etter å ha vært en av hovedgrunnene til at QPR var det laget som slapp inn fjerde færrest mål i Championship ifjor (etter opprykkslagene Leicester og Burnley samt Brighton), blir Robert å se mellom stengene i år også. Han er sikker med ball i beina og god både på strek og i feltet. Han er en god skuddstopper, og viste dette spesielt i play-off finalen mot Derby County. Han holdt oss lenge inne i kampen og hadde et par matchvinnende redninger.

 

Resten kan alle. "Oh Bobby Zamoooora"....

 

Brian Murphy

Brian Murphy sto kun en kamp ifjor, og det var katastrofekampen mot Brighton da alt gikk galt. En kan ikke klandre Murphy for baklengsmålene som kom på den kalde oktobertirsdagen, men den irske keeperen har nok likevel hatt bedre dager i kassa enn den kampen. Han har også fått noen minutter i treningskampene (senest mot Athlone da han fikk 90 minutter), og om Julio Cesar forlater klubben vil Murphy være 2.valget og klar til å steppe inn om Green skader seg igjen, slik som han gjorde i fjor. Da Murphy kom til unnsetning.

 

Joe Lumley

Unggutten som er født i 1995 og fortsatt er junior, blir tredjevalg i årets sesong om Cesar skifter beite. Han fikk en omgang mot Southend i pre-season kampen i juli, men blir ellers å se på u-21 laget til Rangers.

 

Redaksjonen oppsummerer

Det skal bli spennende å se om QPR blir "kvitt" Julio Cesar før overgangsvinduet stenger. Flere og flere klubber har to keepere som holder svært høyt nivå, skal QPR følge fotsporene deres og beholde begge kjempene?

 

Manchester City har Willy Caballero (gjorde sakene sine svært godt i Malaga i fjor) og Joe Hart, Arsenal har David Ospina (storspilte i VM for Colombia) og Woyzeck Szczesny, mens Chelsea har både Mark Schwarzer, Thibaut Courtois og Petr Cech.

 

Om Julio Cesar har så høye lønninger som noen har fortalt, håper undertegnede ikke at han skal tjene sinnsykt med penger og sitte på tribunen. Han er god nok for flere lag, og nå som det virker såpass åpenbart at Green blir satset på av Harry, håper jeg at Cesar finner seg en ny klubb (f.eks i hjemlandet?) og i det miste får spilt fotball.

 

Forrige sesong hadde vi den bisarre situasjonen at den brasilianske landslagskeeperen satt på tribunen i Championship, og sånn skal det jo ikke være! 

Men holder Murphy som 2.keeper om Cesar drar? Nei, det gjør han ikke. Vi har ikke blitt linket til keepere i det hele tatt dette vinduet, men om Green blir utvist eller blir skadet, må vi ha en god nok erstatter. Premier League må jo friste enhver keeper, selv om han er ung og må sitte de første årene på benken. Både Cesar og Green er 34, og holder ikke i 10 år til. Det skal bli spennende å se hva som skjer med keeperene våre, men en ting er hvertfall sikkert: Green er hovedkeeper om ikke noe skjer, og Cesar vil nok bort om han får muligheten.

Fotball er herlig!