Av STIAN KARLSEN

Charlie Austin er spissen vi drømmer om å beholde, men vi ikke kan unngå å selge. Det er resultatet og konsekvensen av nedrykket fra Premier League. 

Austin selv har vært lojal og besvart pressen på en eksemplarisk måte hver gang han blitt konfrontert med overgangsrykter og prislappen QPR har satt på ham. Inntrykket av Charlie Austin som en ærlig mann med gode hensikter er altoverskyggende i denne sagaen. 

Beste for klubb og spiller
Ingen er tjent med å ha en stjernespiller som innerst inne ønsker å spille på et høyere nivå og føler at han spolerer et av sine beste år i karrieren ved å spille i championship. Charlie Austin har fortjent å spille på det øverste nivået og han har levert sitt aller ytterste for at QPR skulle bli der. Det vet både klubb og spiller, så da er det egentlig bare snakk om penger. 

Prislappen ned £2 millioner
At prislappen senkes to millioner virker således som en rettferdig sak. Interesserte klubber mener at den opprinnelige summen var for høy med kun ett år igjen av kontrakten på Loftus Road. De fleste av oss fans kan ikke skjønne annet enn at £15 mill. for Austin er som et røverkjøp å regne, men så er ikke de fleste av oss eiere av fotballklubber eller finansakrobater heller... 

Mangler litt på toppformen
Alle kunne se at Austin har en god del å gå på formmessig mot Charlton. En sommer som for ham har vært preget av både giftemål og bryllupsreise har nok satt ham et par hakk tilbake fra hvordan han var på sitt skarpeste forrige sesong. Er det én ting man ikke burde bekymre seg for så er det om han kommer tilbake i form, for alle tilbakemeldinger tilsier at vi har med en dønn seriøs idrettsmann å gjøre. Det er ikke alle forunt å ha det slik. (kremt... Taarabt) 

Velg riktig Charlie!
Austin ender muligens opp med å sitte igjen med valg av klubb selv. Av de klubbene som per dags dato melder størst interesse er Newcastle og Tottenham. Valget bør i så henseende være enkelt, og skulle man se Charlie Austin i en annen drakt enn blått og hvitt så hadde det vært ålreit om det var i tospann sammen med Harry Kane. Nordøst til Newcastle og Steve McLaren kan også være en god løsning, men Tottenham er en mer veldrevet fotballklubb enn Newcastle. Historien de senere år viser i alle fall det!

Lykke til
Undertegnede må mer enn gjerne spise i seg alle disse ordene. Skulle Austin bli og skyte oss tilbake til Premier League er det ingenting som vill gledet meg mer, men for meg er allerede Charlie Austin en tapt spiller. Det fortjener han virkelig og klubben har sant og si bruk for pundsedlene. Til tross for at det ser ut til at Financial Fair Play-boten blir langt mindre enn man først kunne frykte... 

La oss bare håpe at alt dette blir avgjort i god tid før deadline day og at alle parter er fornøyd med avtalene som blir inngått. At vi kommer til å savne Charlie Austin er jeg helt overbevist om. En ny legende er skapt?

U R´sss