Nok er skjebnekamp. De fleste hadde forventet at QPR ville gå ut i 4-4-2 med Zamora og Cisse på topp ettersom vi er avhengig av tre poeng for og overleve. Mark Hughes valgte likevel å benke Cisse og satse på 4-5-1 med Zamora som ensom svale på topp. Ellers var uttaket som forventet. Kenny startet med Onuoha,Hill,Ferdinand og Taiwo foran seg i backrekka. På midten flankerte Taarabt på venstre og Mackie på høyre. Sentralt var det Buzsaky, Barton og Derry. Diakite ble altså ikke klar til dette oppgjøret.
Stoke stilte som vanlig med alle sine "taktekkere". Et fysisk sterkt lag med ufattelig mange høydemetere anført av Robert Huth og Peter Crouch.

1 omgang

QPR åpnet friskt og Taarabt virket å være i det lekne hjørnet. Den første sjansen var det likevel Stoke som sto for etter tre minutter. Klassisk Stoke med langball på Crouch som stusser videre. Jerome plukket opp nedfallsfrukten og var så godt som alene med Kenny. Skuddet var derimot håpløst og langt utenfor stengene. Taarabt prøvde seg på frispark, etter selv å ha blitt felt, fra 25 meter etter 12 minutters spill. Thomas Sørensen i Stoke-buret måtte ut i full strekk for å avverge den strålende avslutningen fra marrokaneren.
Hjemmesupporterne skapte mye liv på tribunen og det var tydelig at man hadde troen på at dette kunne gå. QPR hadde ballen mest men produserte ikke sjanser av betydning og Stoke så ut som et lag som ikke hadde all verden og spille for. Etter 24 minutter kom meldingen fra Reebok om at Bolton hadde tatt ledelsen over WBA. Ytterligere press ble altså lagt på QPR som med den scoringen falt under streken for nedrykk. Offensivt var det Taarabt som sto bak det meste for QPR og prøvde stadig på skuddforsøk uten hell.Barton var noe nærmere da han curlet ballen over fra veldig god posisjon fra 17 meter etter drøye halvtimen spilt.
Nok en mulighet for Barton oppstod fem minutter senere. Sjansen kom etter at Zamora stjal ballen høyt oppe på "vår" høyreside og kom seg inn i 16-meteren og fikk lagt inn foran mål. Der kom Barton i stor fart og fikk avsluttet med hodet men dessverre med for liten kraft og rett på Sørensen.
Flere gode innlegg og tilløp til sjanser kom uten at det ble ordentlig farlig før pausen var et faktum.

2 omgang

Den andre omgangen startet Stoke friskest. Crouch kom til brukbar mulighet etter drøye minuttet men ballen sked av pannebrasken. Etter femti minutter kom Fuller til en god mulighet for Stoke. Skuddet fra hjørnet av seksten var hardt og hadde retning mot det lengste krysset til Kenny. Heldigvis strøk den en liten halvmeter på utsiden. Mark Hughes fant samtidig ut at det var på tide å gjøre forandringer. Buzsaky måtte vike plassen for Djibril Cisse og formasjonsendring til 4-4-2 var en nødvendighet. Cisse sin inntreden gjorde ingen umiddelbar effekt og kampen gikk inn i en stillingskrig uten at det skjedde all verden foran de to målene. Robert Huth fikk en brukbar mulighet etter drøye timen. Joey Barton ofret alt og blokkerte skuddet fra sekstenmeteren. Etter 68 minutter får QPR en farlig mulighet på frispark etter at Zamora gikk i bakken. Taiwo setter frisparket fra 17 meter i muren. Kampen livner til og det er QPR som styrer begivenhetene. Samtidig kommer nyheten om at Bolton leder 2-0 mot WBA og det eneste som ser ut til å  redde plassen er tre poeng i denne kampen. Djibril Cisse kommer til en bra avslutning etter 76 minutter og Sørensen gjør en god redning med den venstre hansken. QPR presser hardt i denne perioden. Wright-Phillips og Bothroyd kommer inn for Zamora og Derry med cirka 10 minutter spilletid igjen. Desperasjonen står å lese i ansiktene på hjemmelaget. Ettersom QPR satser for fullt offensivt så åpner det seg rom for Stoke.Den neste sjansen er til Stoke og det var Crouch som var svært nær på en heading tre minutter før full tid.

Loftus Road tar fyr!

QPR vinner en corner etter 88 spilte minutter. Corneren sklir gjennom hele feltet etter en stuss fra Ferdinand og Cisse dukker opp på bakre stolpe. Han får en enkel oppgave med å sette inn den utrolige viktige 1-0 scoringen. Franskmannen hadde frem til da vært fullstendig usynlig men han dukket opp når det gjaldt som aller mest og det er alt som betyr noe. Takk!!!

At Crouch får en stor mulighet når det gjenstår ett halvt minutt av overtiden har vi allerede glemt. Nå tar vi Manchester City også!!!

Som om det ikke var nok glede så kom WBA tilbake i oppgjøret mot Bolton og utlignet til 2-2 i sluttminuttene. Nå må Bolton altså vinne borte mot Stoke i siste serierunde. samt at vi taper, for å komme seg forbi oss. Gud bedre....man kan bli religiøs av mindre.

Heltene

Best av heltene ute på gressmatten syntes undertegnede var Hill,Ferdinand og Barton. Stopperparet nøytraliserte det som kom og Kenny ble neppe svett av denne økten på grunn av solid forsvarsspill. Hele backrekka fortjener forøvrig ros da Taiwo og Onuoha gjør noe av det aller beste de har gjort i QPR-trøya. Når det gjelder Barton så skjønner vi nå hvorfor han ble hentet til klubben. Han kriger,kjemper,takler,diskuterer,engasjerer og er trygg med ballen i beina. Kapteinen gikk foran som et kremeksempel denne ettermiddagen og får bestemannspremien av undertegnede.

QPR: Kenny, Hill, Derry, Taarabt, Mackie, Buzsaky, Barton, Taiwo, Ferdinand, Onuoha, Zamora.
Innbyttere: Cerny, Hall, Gabbidon, Bothroyd, Traore, Cisse, Wright-Phillips.

Dommer: Andrew Marriner