Av STEINAR SÆTHER

Når vi lørdag skal reise langt mot nord, til Blackpool, er det litt greit å vite at vi møter det foreløpig beste pauselaget. Samtidig er det betryggende å vite at vi foreløpig ikke har vært under ved pause.

Blackpool har gode tall å vise til, nemlig 8-10-1 hvorav tallene hjemme er 5-4-0 og 6-1. Totalt er poengskåren 34. QPR er drepende kjedelige borte fra Loftus Road med 2-7-0 og 3-1. Men det føles trygt og godt med sikkerhet først. Vår total er 6-13-0 og 10-3.

Derby County
Om vi er drepende kjedelige er geitebukkene til Steve McClaren villstyrige. De har inntatt andreplassen ved halvtid med de friske men variable tallene 9-5-5 og 20-15. Borte har de ingen respekt, det ser en av tallene 4-4-1 og 13-6. Det vil i praksis si at det skåres i gjennomsnitt to mål i hver eneste førsteomgang. Det kan ingen andre i championship mætsje.

Burnley er det tredje beste laget ved pause og er ganske like både før og etter pause. Men jeg legger merke til at reveflokken fra Leicester starter kampene treigt. Helt nede på attendeplass og særlig borte har de håndbrekket på; 2-1-7. Men det forteller at de er drepende effektive i omgang nummer to.

Leicester sliter i 2. omgang
Motsatt av reveflokken er de kloke uglene. Oppe på en niendeplass ved pause med de litt uvanlige tallene 7-4-7 totalt. Ergo er uglene betydelig "dummere" i andre omgang sida de har flydd ned under streken.

De mest typiske pauselagene er Yeovil, Huddersfield og Leeds som har henholdsvis 4-11-4 og 4-10-5. At Doncaster befinner seg helt i bånn på pausetabellen er logisk om vi legger hjemmekampen mot oss til grunn, da vi tapte 2-1. Begge lagene labba rundt med og uten ball i hele første omgang, så skårer Charlie Austin 1-0 litt enkelt. Vi fortsetter å labbe rundt i andre omgang mens Doncaster skrur opp tempoet noe, og skårer to mål. Doncaster er på grunn av sine andreomganger noen poeng over streken. Europaligatenkende Wigan er ett eneste poeng bedre.

Harry tenker uten tvil sikkerhet først, særlig borte. Laget skal ikke buse ut av startblokkene på Derby-vis. Uavgjort borte og seier hjemme er god resept på opprykk. Å ikke havne under først er gull verdt!