Av DAG HÅKON HELLEVIK

Administrerende direktør Lee Hoos kom med drepende kritikk av ligaen, og påpekte at han også talte på vegne av managerMark Warburton og fotballdirektør Les Ferdinand.

For det første reagerer Hoos på at kunngjøringen om gjenopptakelsesdato kom uten at klubbene var konsultert. De var knapt nok informert fremhevet han, de fikk kjennskap til avgjørelsen en liten time før pressemeldingen gikk ut. Dessuten mener Hoos at starten skjer for tidlig. Spillerne er riktignok i trening igjen, men de har ikke startet full kontakttrening, og blir likevel bedt om å være i konkurranseform om mindre enn tre uker!

Fotballer

Flere klubber i ligaen har nå kommentert oppstartdatoen. Hull er i likhet med QPR negativ, men argumenterer annerledes. Hulls styreleder Ehab Allam reiser tvil om hvorvidt oppstart er helsemessig trygt, og forlanger en garanti for at serien ikke skal bli avbrutt for andre gang, med det kaoset det måtte medføre.

Klubbene i toppen, Leeds og WBA vil komme i gang igjen slik at de kan kvalifisere seg for PL på en sportslig fullverdig måte. Barnsley vil ha garantier for at ingen klubber blir flyttet ned på bakgrunn av et poeng-per-kamp-regnestykke dersom sesongen likevel ikke blir fullført, og Charlton er i den situasjonen at tre fra førsteelleveren nekter å spille. En av dem er på innlån og vil ikke tilbake, mens to andre oppgir frykt for skade som grunn. Hvorfor de er mer redde for skader i juni og juli enn de ville vært i mars og april, får vi ikke vite!