Av STEINAR SÆTHER

Det var en god opplevelse å komme hjem fra egen kamp på Voss tirsdag, for så å se at vi var i front med 1-0. Og det holdt pinadø helt inn de siste minuttene. Å vinne på Bramall Lane er alltid sterkt, nå som Blades er ligaleder, er resultatet ennå bedre. Fortjent seier? I henhold til antall avslutninger er svaret nei, det samme gjelder ballbesittelse. Men det er målene som teller - en stadig gjeldende floskel, og Willoch var den eneste på skåringslista. Dere som har sett kampen vet at det var forsvaret som virkelig sto imot trykket fra Berge & kompani. En heroisk innsats med kalde hoder er ofte en suksess. Sånn var det tirsdag!

Kamp i kveld, kortreist sådan. Reading kommer til oss. Juksehoopsa har inntatt en veldig overraskende bronseplass på tabellen, poenget foran oss på fjerde. Mot serietoer Norwich hjemme tirsdag skapte de eventyrlige sjanser i første omgang uten å skåre. Kanarifuglene tar føringen tidlig i andre omgang, for så at Royals utligner seinere. Utligningen gjorde at de gikk forbi oss på tabellen. Men, kremt, fatt mot, vi er bare 12 kamper av gårde.

Våre opponenter har vært gode til å ta med seg alle poengene i kamper som de har tatt poeng. Tallene 7-1-4 viser det. Borte har de 2-0-3. Legger også merke til at Reading kun har skåret 2 mål borte. Vi står nå med 2-2-1 hjemme, og 6-3-3 totalt.

Etter forrige sesong ble stjerna Jonathan Swift solgt til WBA. Så kom en ny manager på plass, som er velkjente Paul Ince, tidligere England mv. Han har åpenbart (til nå!) fått sving på sakene med et høyst mediokert mannskap. Våre tre eks`er Joe Lumley, Junior Hoilett og Jeff Hendrick spiller fast på dette laget. Mange spillere har alder fra 30 og oppover. Rutine er godt å ha, men...

Vi fikk altså Willock skadet tirsdag, og det er antagelig det siste vi behøver. Våre prestasjoner har ikke vært like solide ved hans fravær tidligere i sesongen. Men vi har blitt en del kamper bedre kjent med hverandre - spillerne altså! - og da bør det være håp om at noen går inn i hans rolle blant de tre framme, på en bra måte. Foruten er det Armstrong og Richards som er ute. Dieng sliter litt men ønsker å spille i kveld.

Når kampen mot Norwich ble sparka i gang for Readings del, var 5 mann ute med skade. Neppe noen bedring for disse, og nye kan ha kommet til etter den kampen. Få lag slipper unna den slags i tøffe spilletider.

Dette er den tredje kampen for lagene på seks dager, som er for kort tid etter mitt syn. Hvilket av lagene står best rusta til å takle det? Reading kan bli en vrien motstander, men jeg tror ikke de slår oss. På en tippekupong ville jeg satt HU. Kan vi atter skåre det overskytende målet? Fortsette den supre trenden fra borteoppgjørene? 1-0 eller 2-1