Av STIAN KARLSEN

Det var duket for flomlys og toppkamp. Reading nummer tre på tabellen og QPR på fjerde etter den sterke borteseieren mot Sheffield United i midtuka.

Tredje kampen på seks dager, og det begynner å tære litt på stallen. Ingen Chris Willock som haltet av banen sist, men det har kommet gode nyheter om at han trolig er tilbake om 2-3 uker. Stefan Johansen var med fra start.

QPR og Michael Beale stilte med følgende mannskap fredag kveld:

Dieng
Laird – Dunne – Clarke-Salter – Paal
Iroegbunam – Field – Johansen
Roberts – Dykes - Chair

Paul Ince og Reading har ikke bare «stjålet» draktene våre, men har også nok av spillere med bakgrunn i W12 med seg. Joe Lumley, Jeff Hendrick og Junior Hoilett skulle alle få vist seg frem på sin gamle hjemmebane.

QPR hadde ballen definitivt mest i innledningen av oppgjøret, men sjanser var det lite av og de som oppstod var temmelig jevnt fordelt.  Andy Carroll er fremdeles god i luftrommet og heller ikke så verst med beina. Skulle vise seg å være omtrent en håndfull og håndtere.

Lair var frisk i starten av matchen, men måtte byttes ut tidlig med skade. Osman Kakay kom inn.

Det var imidlertid ingen av lagene som få mest oppmerksomhet i den første kontroversielle episoden av matchen. Det var dommer Thomas Bramall som fikk den æren, og skulle beholde den store deler av oppgjøret. Han var i beste fall svak.

Chair finner Irogbunam på lengste stolpe og skal heade ballen på tvers tilbake inn foran mål. Der dukker Reading-forsvarer Hutchinson opp og fullfører en helt åpenbar hands for å stoppe headingen. Hverken Bramall eller hans assistent ser det åpenbare og dømmer corner til QPR. Helt utrolig.

Ti minutter senere skulle det likevel bli straffe på Loftus Road, men dessverre i motsatt ende av banen. Det starter med et klønete balltap av Iroegbunam med påfølgende hodemist og hodeløs takling for å vinne ballen tilbake. Det straffesparket var omtrent like soleklart som handsen ti minutter tidligere, men føltes blodig urettferdig.

Andy Carroll stepper opp og setter ballen sikkert til høyre for Dieng, som er i riktig hjørne uten å ha noen mulighet til å avverge.

QPR svarte umiddelbart og satte inn utligningen kun minutter etter straffen. Osman Kakay har fått mye «tyn» for dårlige innlegg tidligere, og nå er tiden for å rose. Innlegget hans fra høyresiden er nydelig og bursdagsbarnet er på hugget inne i 16 meteren og møter innlegget perfekt med hodet. Ballen går i perfekt bue i det lengste hjørnet til Joe Lumley som er sjanseløs.

Etter scoringen er det QPR som styrer oppgjøret totalt frem til garderobehvilen, men uten å komme til de store klare målsjansene. Andy Carroll var heldig som «overlevde» omgangen, da han satte inn en ordentlig grisetakling på Tyler Roberts. Dommer Bramall mente det klassifiserte til gult kort, men det hadde ikke vært noe å si på om fargen hadde vært rød.  Dermed var lagene like langt på 1-1 etter 45 minutter.

Etter pause var det Reading som tydeligvis hadde hatt mest utbytte av en prat. Det var lite finspill å snakke om, men laget fikk utallige innkast nær hjørneflagget som skapte litt uro i våre bakre rekker. Lange innkast med Andy Carroll som «target» er trøblete å forholde seg til, men det ble kjempet med nebb og klør av våre gutter.

Det skulle gå nesten kvarteret før QPR klarte å produsere noe som helst, men når laget først kom så var Ilias Chair involvert i det meste. Enten som avslutter eller servitør. Først så serverte han Roberts som kom til avslutning med en heading, før han fyrte av selv på en kontring. Begge ganger er Joe Lumley i aksjon og gjør gode redninger.

Litt over midtveis i omgangen så kommer det en rekke bytter i begge lag. Field, Johansen og Roberts går ut. Dickie, Dozzell og Amos kommer inn for QPR.

Iroegbunam var sentral i mye av det kontroversielle denne kvelden. Headingen ved den tvilsomme handsen, balltap og påfølgende takling på straffen til Reading og han skulle også skaffe straffen som sikret tre poeng.

Han viste glimt av herlig rykk og finesse flere ganger i løpet av oppgjøret, og etter 83 minutter gjør han det inne i 16-meteren til Reading. Loum hos Reading bruker ulovlige midler for å stoppe ham, og Bramall peker på straffemerket for andre gang denne kvelden. Ikke like soleklar denne gang, men straffesparket er like fullt riktig dømt.

Lyndon Dykes fullbyrder bursdagsfeiringen med å sende Lumley til sin høyreside og ballen motsatt. Det ser enkelt ut og QPR leder 2-1!!

Fem minutter tillegg til tross, Reading kommer aldri tilbake i denne matchen. QPR går forbi på tabellen og klatrer til tredjeplass. Kun målsforskjellen skiller til tabelltopp før Sheffield United og Norwich har spilt sine kamper. Deilig!