Premissene for kampen var enkle. Det laget som tapte oppgjøret ville potensielt være i ordentlig trøbbel. Når dumpekandidatene Blackburn og Birmingham i tillegg vant sine kamper så ble det enda mer viktig å sikre seg de nødvendige poengene.

Nå er plassen sikret og en deilig betydningsløs siste serierunde kan bare komme. Tør ikke tenke tanken på hvilke nerver som hadde meldt seg dersom laget hadde tapt i ettermiddag.

Heltene
Årets spiller Smithies i mål, Lynch, Onuoha, Bidwell, Perch i en firer bak. Luongo og Manning sørget for stabilitet sentralt med Freeman og Wszolek på kantene. Utskjelte  Conor Washington og Matt Smith startet på topp.

Det betød to endringer siden Brentford-tapet. Sean Goss og Jamie Mackie gjorde plass til Ryan Manning og Pawel Wszolek denne gangen. Langt færre bytter enn Holloway har gjort de siste serierundene. Har det noen betydning? Hvem vet....

Den tidligere QPR-forsvareren Michael Mancienne gjorde forøvrig sin opptreden nummer 100 for skogvokterne.

Laber kvalitet
QPR var det første laget til å skape en sjanse verdt å merke seg, men Wszoleks fine sololøp endte med at han tvang målvakt Smith ut i full strekk på det farlige innlegget.
Kort tid etter så får Washington ett skudd blokkert, før Manning fulgte opp med en avslutning som lett ble holdt av Smith.

Forests første sjanse kom etter kvarteret, da Carayols fyrte av en "dupper" fra 16 meter. Smithies fistet ballen over tverrliggeren. Forest sin beste mulighet kom etter en halvtime da Brereton hadde både tid og rom da han headet utenfor fra kanten av femmeteren.

Det roet seg ned etter en ganske livlig start. Det var til tider fryktelig pasningsspill og en nøytral tilskuer ville nok kalle den første omgangen en liten katastrofe kvalitetsmessig.

Det forble målløst til pause og det gjenspeilet greit omgangen. Ingen av lagene hadde de ordentlig store sjansene.

7

Tok tak fra start
Andre omgang var ikke ett minutt gammel engang da Smith burde gitt QPR ledelsen. Freeman slo et glimrende frispark inn på bakre stolpe, hvor Smith hadde posisjonert seg. Headingen burde han satt på mål, men den gikk centimeter utenfor stengene.

Mål skulle det bli bare tre minutter senere!

Luongo's ball i bakrom gjorde at midtstopper Joe Worrall nølte slik at Washington kunne klive inn og rolig sette ballen over den fremadstormende keeperen, Smith. Flott utført av fWashington som scoret sitt åttende for sesongen. Feiringen viste hvor stor betydning dette hadde for laget. Loftus Road responderte i ekstaselignende tilstand

Inspirert av målet fortsatte Rangers sin beste periode av kampen og etter timen spilt så skulle en ny og enda høyere ekstase. Forest klarerte en Freeman-corner, men ikke lenger enn til kanten av 16-meteren. Der sto Manning som vippet ballen inn i felte igjen. Lynch var på rett plass til rett tid og satte ballen i mål. Ny feiring, og spillerne så 30 kg lettere ut hver seg.

Holloway begynte å føle seg trygg og gjorde sitt første bytte da han erstattet målscorer Washington med Mackie etter 66 minutter.

Desperasjon
Forest lå under 2-0 og hadde tydelig fått rapporter om at resultatene i de andre kampene heller ikke gikk den veien man hadde ønsket. De gjorde hva de kunne for å komme inn i kampen igjen. Smithies måtte i aksjon ved et par anledninger, og QPR var presset, men det var i realiteten aldri krisestemning i QPR-laget. Denne skulle vinnes!

Holloway satt inn Ngbakoto og Doughty med drøye ti minutter igjen. Disse to erstattet Smith og Freeman. Doughty kom inn å gjorde akkurat som han hadde fått beskjed om. Taklet, tok tak i ball og sørget for å holde den i laget samtidig som tempoet ble dratt ned. Presset som Forest hadde hatt avtok og ting så veldi kontrollert ut i avslutningen til tross for seks tilleggsminutter.

Banestorming og feiring fra 16747 tilskuere over å ha sikret plassen i championship var det vi drømte om. Det var kanskje ikke drømmen før sesongen, men nå skal vi være glad for at det endte slik tross alt. Da blir siste serierunde et lite pliktløp før vi kan tenke på sesongen 2017/18. YES!!!!

QPR-Nottingham Forest 2-0 (0-0)