Av DAG HÅKON HELLEVIK

Lørdag 9. juli 2022

Også i sommerens andre kamp hadde QPR to ulike lag i aksjon. Førstelaget vant første omgang 1-0, andrelaget tapte andre omgang 2-3. Stefan Johansen var blant de bedre av gutta i hoops. Mac Bonne scoret to og la inn en meget god søknad.

Hva han søkte på er fortsatt litt uklart, men enten målsettingen er fast plass på Ipswich i League One eller fast plass på QPR i Championship, så skader det ikke å score to mål.

Igjen satte Michael Beale opp to mannskap i 4-3-2-1 med Dykes som spydspiss i første omgang og Bonne i andre. Nyanskaffelsen Tyler Roberts var satt opp bak Dykes i spann med Ilias Chair, og den unge spissen Charlie Kelman fikk samme rolle sammen med Ola Shodipo etter pause. Offensivt var vi da heller ikke så dårlige, selv om det var midtbanespillerne Johansen og Field som ga oss ledelsen. Stefans corner var utsøkt, og det samme var Fields heading!

QPR var klart farligst, og George Thomas burde gjort mye mer ut av en situasjon hvor han kom alene med keeper.

I andre omgang økte Bonne til 2-0 helt på egen hånd da han utnyttet et overmodig øyeblikk hos keeper Corey Addai. Målvakten trodde han var god til å drible, men var det ikke, tabben kan komme til å koste ham dyrt. Han er i Crawley på prøvespill og dummet seg ut på sin første ballberøring! 3-0 kom da samme Bonne satte inn et innlegg fra kant frav Ola Shodipo, en type angrepsspill alle managere og alle fans håper på å få se hele tiden. De samme to hadde kombinert tidligere i omgangen også, men da klarte ikke Bonne å overliste keeper.

Med 25 minutter igjen gikk imidlertid QPR opp i limingen. Individuelle feil fra folk som Hamalainen og Kakay resulterte i en redusering fra James Tilley og nesten umiddelbart etterpå i et straffespark, satt i mål av Tom Nichols. En av de offensive truslene fra hjemmelaget var vår gamle venn Aramide Oteh. Utligningen kom da Manny Adebowale plukket opp returen etter at Murphy Mahoney først hadde reddet Otehs skudd. 3-0 hadde da blitt 3-3 i løpet av 13 hektiske minutter.

1300 QPR-fans benyttet det som var første sjans til å se laget i aksjon denne sesongen, ettersom oppgjøret mot Uxbridge hadde gått bak låste porter.  De utgjorde halvparten av tilskuertallet i Crawley, som ikke ligger mer enn en times reisetid sør for Shepherds Bush.

QPR første omgang: Joe Walsh, Ken Paal, Jake Clarke-Salter, Rob Dickie, Albert Adomah, Stefan Johansen, Sam Field, George Thomas, Ilias Chair, Tyler Roberts, Lyndon Dykes

QPR andre omgang: Murphy Mahoney, Niko Hamalainen, Joe Gubbins, Jimmy Dunne, Osman Kakay, Andre Dozzell, Conor Masterson, Charlie Owens, Ola Shodipo, Charlie Kelman, Mac Bonne.

Tre mann fra den åpenbare førstelagsgruppa manglet i denne kampen, nemlig Seny Dieng, Luka Amos og Chris Willock. Alle de 22 som spilte lørdag, pluss disse tre, er med i troppen som nå har reist til Tyskland. I alt 28 spillere er med dit, og de tre siste er Jordan Archer, Aaron Drewe og Steven Duke-McKenna.