Endelig var jeg klar for min første ordentlige bortekampopplevelse på mange år med QPR! Og endelig skulle jeg få stå ilag med den ordentlige fansen på en bortekamp! Drar man til England på fotballtur og blir sittende ilag med masse "høflig klappende" turister på kamp er det en nedtur uansett hvordan man ser på det og uansett hvilken kamp man er på. (Word! red. anm)

Jeg hadde skaffet meg billett på den arrangerte bussturen til bortekampen mot Sunderland.
England var denne uken preget av sterkt regn og ganske harde oversvømmelser, eller "severe flooding" som de kalte det. Turen gikk likevel som planlagt.

Bussmaraton
11.30 en tirsdags formiddag i november møtte jeg opp utenfor Loftus Road. Bussen sto klar, og snart var vi på veg nordover.
Landskapet i England på denne kanten av landet kan ikke sies å være det vakreste, men jeg så ihvertfall mange enger, biler, oversvømmelser og et og annet gasskraftverk. Spennende var det uansett.

I bussen gikk naturlig nok praten mye rundt sparkingen av Mark Hughes og ansettelsen av Harry Redknapp. Halvveis ble det en times stopp for å få kjøpt seg litt mat. Bussen hadde ellers fasiliteter som toalett og tv-skjermer. Turlederne hadde med seg noen filmer som ble spilt under turen, som var en fin avveksling for å få tiden til å gå.
Øl var ikke lov å drikke på bussen, noe som ble respektert av alle. I den andre supporterbussen (som var arrangert av supporterklubben) hørte jeg at ølforbudet ikke var like strengt.

De eneste forsinkelsene vi støtte på var 45 minutter med tett kø pga en bilulykke. Omlag en time før kampstart var vi framme på Stadium of Light og klare for kamp!
Skysports var forøvrig og intervjuet fans både da vi dro fra Loftus Road og da vi ankom Stadium of Light. Selvfølgelig med hovedfokus rundt managersituasjonen.

Ny kamplåt
Under kampen stilte jeg meg selvsagt blant de mest syngende supporterne. Her ble det sunget mange kjente QPR-sanger og en nykommer som het "Harry Redknapps blue and white army".
Etter kampen ble supporterbussen eskortert av politiet ut av området på en egen intern veg slik at vi helt unngikk noe kø. Bra gjort etter en kamp med over 36000 tilskuere, og infrastruktur som det står respekt av!

Vel tilbake i London var klokken blitt 3.30, og jeg kunne rusle fra Loftus Road til hotellet mitt (K West, forøvrig et spa-hotell like ved Shepherd's Bush som anbefales for QPR-reisende).

Billig moro
Alt i alt må jeg si at denne måten å dra på bortekamp på absolutt anbefales hvis man har basen sin i London. £36 for en bussbillett tur-retur til Sunderland virket rimelig for meg, men nå er jo selvsagt alt utenom fotballbilletter til de store kampene billig for oss nordmenn i utlandet.
Under en slik tur får man også gode muligheter til å prate med andre fans. Vil man derimot samtidig som man er i Sunderland eller en annen by også utforske byen man er i bør man velge en annen reisemåte.

Og selve kampen? Harry Redknapps debut, absolutt forbedringer fra kampene før. 2-2 i sjanser, Mackie alene med keeper og Green med en fin redning.

Men vi vinner som kjent ALDRI i år, og ny-manager-effekten er vi ikke godt kjent med.
When will we ever get a break??

Tekst/foto: John Tore Pedersen, Bodø