Av STEINAR SÆTHER

Ettmålstap nede på kysten sist var ikke så halvgæ`ærnt. Visst spilte Saints bedre enn oss i større deler av kampen men vi var samtidig aldri ute av jakten på poeng, som definitivt er framgang sammenligna med de to foregående kampene. Skåra mål gjorde vi også, Austin sitt storverk, underforstått ei strålende skåring. Kranjcar var kun centimetere fra å redde 2-2.

Sam Allardyce er omtrent like upopulær på tribunen øst i London som Harry er blant våre tilhengere. Et tips med ikke altfor høy odds er at Sam får sparken som manager i løpet av høsten - om da ikke resultatene blomstrer helt plutselig. Sam trur jeg redda jobben inntil videre med 3-1 over et grumsete Liverpool for litt sida, men når sant skal sies, og det skal det jo, østlondonerne gjorde en god kamp borte mot Hull (2-2) før Liverpool hjemme, og 1-2 i Manchester mot United var ikke langt unna 2-2 - som var bedre enn oss, kan du si. Sånn sett kan det se ut som Hammers er litt stigende i formen. Samtidig er laget kun tre små poeng foran oss.

Spillergruppa til Big Sam er høyst akseptabel. Spanske Adriàn vokter målet med ålreit hell - på tross av 10 baklengs. Forsvarsfirer`n består ofte av Reid, Tomkins, Cresswell og Kouyatè, men ytterligere fire spillere har bra med med spilletid, som igjen tyder på at Sam ikke er helt fornøyd med de 10 i eget nett. Midtbanen er ofte skaperkongen Downing, Noble, Amalfitano og en av de beste signeringene i vinduet, Enner Valencia. Den som vinner midtbanen i denne kampen, vinner kampen! Spissene heter oftest Sakho, som har 3 mål på 4 kamper, Cole, Zaràte og Vas Te. Våre stusselige 4 mål overgås så langt av Hammers sine totalt 10.

Vi overgår Hammers når det gjelder baklengs, deres 10 , kremt-kremt, holder ikke mål mot våre 13. Harry er nok ikke fornøyd med det antallet, sjøl om han prater litt rundt grauten. Hverken Rio (med kamp 500) eller Isla imponerer enda, Vi veit talentet og kvalitetene er der, men nå må det vises i praksis. Om Barton og Mutch blir friskmeldte har vi en solid firer eller femmer på midten, for nå er Sandro klar i kroppen og klar i huet :-) Og jeg tenker at Kranjcar, Vargas og Austin kan få til noe mot det litt ruskete forsvaret til Sam.

Skadesituasjonen er uviss for enkelte spillere på begge lag. Disse testes søndag. Jeg står gjerne over Barton og Mutch om de ikke er 100% friske. Landslagspausa kommer beleilig for enkelte.

På de 5 siste kampene lagene i mellom på Upton Park leder Hammers marginalt 2-2-1. Ved forrige møte her, altså for to sesonger siden, hang vi tau og kjettinger og klarte uavgjort. Bortestatistikken vår generelt er langt verre. På de 35 siste kampene har vi den bedritne tallserien 2-7-26. Yess, med to s`er, det er til å grine av!

Mål blir det i kampen som starter 17.15 norsk tid. Med statistikken i hånd "kliner jeg til" med nok et ettmålstap 1-2 eller 2-3. Men U`en er ikke langt unna.