Av STEINAR SÆTHER

Det gikk som en nesten måtte forvente nede i Brighton. 0-3 er realitetene og etter spill og sjanser ser det passe ugreit ut. Det var akkurat så bra som Brighton er, og akkurat så svake som vi er nå. At kapteinen vår blir utvist i en ikke altfor klar situasjon, en mot en på vei mot mål til tross, er egentlig en underbyggelse av hele situasjonen vår. Men gir vi opp?

Neste lag ut befinner i motsatt retning. Molineaux Ground og deres ulveflokk er i midt-England. Det er ikke mer enn èn måned sida vi hadde dem på besøk, hvorpå de var ufine nok til å stjæle med seg alle tre poengene hjem (1-2). Men da var vi godt i gang nedover seilebanen, sånn at de fleste av oss slapp med sjokket, vi gikk hjem bare vonbrotne! Vi for vår del skårer ikke lenger mens ulvene har tatt seg noe sammen etter ei forferdelig rekke på 9 kamper med tre U`er som beste resultat. Oppturen for Lambert og ulveflokken hans starta på Loftus Road og de har fra og med den kampen 3-1-1.

Ulvene er faktisk litt bedre borte enn hjemme med hhv 4-4-4 og 3-3-5. Deri befinner kimen til vårt lille håp om poeng seg. Og det at vi har seira de to foregående kampene øker håpet ørlite grann. Men så har vi den tvilsomme rekka spillere som kan være ute av kampen før kampstart. Jeg nevner i fleng Robinson, Lynch, Cousins, Luongo, Chery, Polter mens Caulker og Onuoha definitivt er ute, sistnevnte for èn kamp. Ulvene har så vidt meg bekjent to stk ute, men disse har vært ute av drift lenge og savnes ikke.

Det betyr at vi mangler en solid stopperduo selv om Hall blir trukket ned igjen - om da Lynch ikke blir teipa helt rundt ribbeina i 6 lag... Og det betyr at andre vil få sjansen fra start, som f.eks Mackie. Sandro kan også komme til syne på startlista og unggutten Kakay likeså. Hvor mange må ut før El Khayati får sjansen igjen? Og Henry? 

Lambert har signalisert endringer i startelleveren pga kampprogrammet. For vår del må han gjerne benke Helder Costa. Han kan være rota til alt vondt for oss i kampen!

Jeg ser for meg at vi igjen ryker, men at vi er tilbake til ettmålstap 0-1 eller kanskje 1-2, altså en reprise. Håpet er at det snur kjapt som bare fanken!

Et riktig godt nytt år ønskes dere alle!