Av STEINAR SÆTHER

1-1 ved pause mot WBA blei altså til grusomme 1-7 til slutt. En totalkollaps som er med på å gjøre denne seriestarten til vår verste i hele vår historie 😞 Vi må tru at dette er med på å få inn kvalifiserte lån sånn at den unge spillerstallen kan lene seg på mer rutine i sin voksenopplæring.

Bristol City er en av klubbene som skal jobbe for å holde seg utafor nedrykkssona denne sesongen. Ser svakere ut enn på lenge og starten har vært 0-2-1 og 3-5. 2 uavgjorte, 1-1 mot Forest hjemme og 2-2 mot Bolton borte, blei i serien etterfulgt av 0-2 hjemme mot Middlesbrough lørdag. Innimellom der røyk de ut av Carabao cup med 0-1 hjemme for vår hovedduellant i bunnen av cupstatistikken, Plymouth. 

Manager er dyktige Lee Johnson, men hvorvidt han er i stand til å "trøkke" spillergruppa si over midten er tvilsomt. For det er ikke all verden han har å rutte med nå, verken økonomisk eller spillermessig. I mål er det foreløpig finske Mäenpää som står. Foran seg har han bl.a Webster, Baker, Hunt og Kelly hvorav ingen har et sterkt navn på dette nivået. Klar bedring på midten hvor gode Watkins har med seg andre dugelige i Pack, Brownhill og O`Dowda. Svenske Eliasson har også fått ålreit med spilletid. Angrepsrekka inneholder Paterson og Weimann som de skarpeste, og skadeplagede Diedhiou som et bra back-up.

Sjøl om vi tryna noe så ettertrykkelig lørdag må vi ha trua. McClaren blir allerede halshogd rundt omkring, og supportere vil ha tilbake til Holloway. For egen del ville jeg beholde Olly, men det er ingen garanti for at det ville gått bedre. Å erstatte Smithies, Onuoha og Robinson er ikke lett - ingen av dem er fullverdig erstattet! Vår tyske venn er i ferd med å vokse inn i rollen til Onuoha, Ingram (eller Lumley) trenger tryggere forsvarere foran seg. Midtbanen er ikke på topp enda, Freeman som kunne blitt solgt er nærmest. Spissene er med unntak av Eze uten gnist. Skal dette bli noe annet en reinspikka nedrykkskamp må vi starte å levere poengene innen kort tid.

Statistikken er absolutt på vår side, vi må like å spille kampene mot rødstrupene fra Bristol. 9-7-0 på de siste 16 kampene er nydelig, og tirsdagskamper på Loftus Road likedan. 13-7-1 på de 21 siste kampene duger i massevis. Robins har ikke holdt buret reint borte mot oss siden 2001.

Om vi presterer på samme nivå som mot Peterborough i Carabao cup (2-0) bør vi kunne hanke inn minimum ett poeng. Revansjelyst eller nerver utapå drakta? Det eneste jeg er dønn sikker på er at vi ikke slipper inn mange mål under flomlysene. Skårer vi et tidlig mål ramler skuldrene ned der de hører hjemme. Hjerte og hjerne er enige, 2-1 til oss!