Av STEINAR SÆTHER

2-3  borte mot Barnsley kunne på sett og vis forsvares, for å spille mot aggressive lag er alltid vanskelig. Men det var ingen god følelse når 0-1 og 0-2 kom mot Preston, overført til mine ører via medpassasjer på vei østover gjennom Telemark. Og de få glimtene jeg har sett, målene samt et par, tre sjanser, vitner om en forferdelig kamp. Hasselbaink mener slitasje på ei ikke altfor stor spillergruppe har en del av skylda. Han har et poeng der. Samtidig var begge målene av det mer absurde slaget. Ingen av spillerne var på topp, alle var middels eller verre. Ligna dessverre på et absurd teater.

Denne cupkampen kommer derfor veldig ubeleilig. Vi hadde hatt godt av ei god treningsuke fram mot bortekampen i Wigan lørdag. Derfor vil Hasselbaink spare så mange han kan av de presumptivt beste i kveld. Men noen av dem må nok spille. Gode Ingram kommer inn igjen, Hall er tilbake, kaptein Onuoha, Perch, Washington, El Khayati, Petrasso, Shodipo og antagelig debut for unggutten Kokay. Resten skal jeg ikke gjette på!

Gjengen fra Spotland i Rochdale da? De kommer fra en verre start enn oss, T-T-U-T på sine fire første forsøk skremmer ingen. Navn jeg har registrert tidligere inneholder bl.a målvakta Logan, han virker dog å være andrevalget etter Lillis. Foran ham har manager Keith Hill kun fem mann å velge fra, i følge nettsida soccerway.com. Ingen av dem er kjente. Midtbanen innehar en langt større bredde, her fins det hele tolv å plukke fra. Kjente navn herfra er Mendez-Laing, McDermott, Cannon, Barry-Murphy og Allen. Framme fins det en landslagsspiller, Reuben Nobel-Lazarus. Han får noen spredte kamper i Rochdale, riktignok ingen til nå i høst men det kommer nok. Tidligere var han dugelig for Barnsley. Hvilket landslag, spør du? Jo, Grenada i Karibia. Han håper å spille kvalifiseringen til neste VM.

Rochdale nådde finalen i ligacupen i sesongen 61-62, deretter gikk det 50 lange år før de nådde tredje runde neste gang. Da var det at de slo et kjent London-lag 2-0 borte. Arenaen var Loftus Road...

Jeg trur sånn passelig om denne kampen. Magefølelsen sier at vi ryker nok en gang. Håper jeg tar grusomt feil!