Vi er virkelig inne i stimen av kamper mot giganter. Foreløpig sist i køen er Man United, en klubb vi har slitt mot de aller fleste gangene vi har spilt mot dem. I serie og cup har de røde djevlene på de siste 11 kampene, uansett bane, vunnet 8 og spilt 3 uavgjorte. De 3 uavgjorte har kommet på Loftus Road, men tapene er 4. Men det er selvsagt lov å drømme om et gjenspill av en historisk aften tidlig på nittitallet hvor vi rundspilte disse djevlene på Gamle Trafford og seiret 4-1. Dennis Bailey sitt hat-trick og Andy Sinton gjorde denne begivenheten mulig. Blant det jeg husker aller best er at Alex Ferguson, lenge før han blei Sir, etter kampen kun skrøt av hvilken fantastisk kamp QPR hadde prestert. Han nevnte aldri noe om egne spilleres prestasjoner. Han nevnte faktisk ingenting om dommeren heller...! I mitt hode er styrkeforholdet lagene i mellom nokså likt nå sammenlignet med den gang. Det er altså lov å håpe!

Generelt sliter United litt i London. De siste 21 seriekampene har ikke gitt bedre enn 6-7-8. United og tall pleier jo å være mer positive enn som så. Derfor: Formen er god. 5-1-0 på de 6 siste forteller oss det. Klubben har bl.a av den grunn plassert seg på andreplass på tabellen kun 2 poeng bak de godtspillende rivalene lenger borte i gata, og 5 foran Chelsea og Spurs. Men det er andre ting de ikke har mestret i høst. For første gang på X antall år kom de seg ikke videre fra det innledende gruppespillet i Champion League, en nestenkatastrofe der i gården. Hadde de enda tapt den siste kampen for et Barcelona eller et Real Madrid, kunne en delvis forsvart det. Men når Basel vinner 2-1 sliter de sterkest troende i flokken. De husker da også at sveitserne klarte 4-4 på Gamle Trafford. Det oppleves nok ikke som noen trøst at City presterte det samme. Hadde United gått videre og City forsvunnet ut kunne det blitt sett på som en fin revansje ettersom City konsist fortalt grisebanka United 6-1 på Gamle Trafford for 7 seriekamper siden. Om fotball er matematikk vinner vi med fire mål. Det med tanke på at vi var fullt på høyde med City og tapte kun 2-3. Men fotball er aldri matematikk. Heldigvis. Om vi bytter City ut med Bolton ville vi tapt kampen i morra med ni mål...

United skårer jevnt bra med mål, antallet totalt er 35. Men på reis hjemmefra skåres det lite. De begynte med å vinne 2-1 mot WBA for deretter banke Bolton med 5-0. I alle bortekampene siden har de skåret kun ett mål i hver kamp! På de 7 bortekampene spilt har de sluppet inn kun 3 mål. Det fins jo statistikk for alt. Også når lagene skårer flest og minst mål, og når lagene slipper inn det samme. De røde djevlene er ikke veldig hvasse bakover på banen det siste kvarteret. 79% av innslupne mål kommer da. Det er faktisk dårligst av alle i PL! Vi derimot slipper inn minst mål av alle det siste kvarteret!

Selv om United har noen viktige skader i Fletcher, Vidic, kanskje Gibson og et par til, så er de selvsagt storfavoritter. Det er så mange store stjerner igjen å plukke et kanonlag fra. Navnene kjenner dere, landslagsfolk de fleste av dem. Duellen oksene Ferdinand i mellom går vi glipp av siden vår egen Anton ikke blei friskmeldt til denne. Men det baner vei for en annen friskmeldt okse, Fitz Hall, vil jeg tro. Ser ikke for meg at Matt Connolly slipper til i dette selskapet uten at andre er skadet. Adel er i troppen. Jeg tror dog ikke han får slippe til flere ganger. En som har lyst på revansje må være Traorè som spilte da et sterkt svekket Arsenal tapte 2-8 på Gamle Trafford tidligere i høst. DJ er nok spillesugen men du fjerner ikke en Heidar som nesten skårer på bestilling - og som er kåret til Årets Spiller på Island. Men om SWP blir dyttet et hakk bakover på banen kan DJ fort bli makker til Heidar i 4-4-2.

Dette ligner et tett oppgjør hvor United vinner med ett mål. Skårer vi først, taper vi ikke. Jeg misunner altså ikke dem av oss som opplever dette "live on stage". Neida..